back

З прес-конференції голови облдержадміністрації

24-03-2011 | 18:10

На низку актуальних питань соціально-економічного розвитку Чернігівщини дав відповіді представникам всеукраїнських та місцевих засобів масової інформації голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко під час традиційної прес-конференції, яка відбулася одразу після закінчення розширеного засідання Колегії облдержадміністрації.

Одне з важливих питань, яке цікавило журналістів – ажіотаж стосовно можливого будівництва торгівельного гіпермаркету «Епіцентр» та пов’язаних з цим фактом чуток і непорозумінь.

Як зазначив Володимир Хоменко, зусилля обласної влади зараз і у подальшому будуть спрямовуватися на посилення привабливості Чернігівського регіону для інвесторів незалежно від того, який це напрямок господарської діяльності – торгівля, транспортування чи аграрний сектор економіки. Не менш важливим чинником є створення умов для того, щоб інвесторам було комфортно заходити і працювати в області.

«Ми – за створення прозорого конкурентноспроможного середовища», - наголосив керівник області, додавши, що він особисто стежить за розвитком подій і після детального вивчення ситуації будуть зроблені серйозні висновки та вжиті відповідні заходи для зняття напруги.

Окремо Володимир Хоменко зупинився на питанні діагностування та профілактики захворювань на туберкульоз та інші небезпечні хвороби, зазначивши, що зусилля обласної влади наразі спрямовані на те, щоб упередити їх виникнення і розповсюдження. Це, зокрема, проведення виїзних медичних обстежень у сільській місцевості.

В контексті розглянутого на засіданні Колегії облдержадміністрації питання забезпечення регіонального продовольчого ринку Володимир Хоменко зауважив, що усі хлібопекарні та хлібопереробні підприємства будуть забезпечені сировиною та ринками збуту продукції, але ефективність діяльності цілком залежать від їх власників.

Також голова облдержадміністрації відповів на запитання стосовно заходів по підготовці відзначення ювілею святителя Іоасафа Білгородського, подальшого розвитку житлового будівництва в області, співпраці з місцевою владою, виконання в області чорнобильських програм в контексті 25-річчя Чорнобильської трагедії.















Прес-служба облдержадміністрації