back

Творчі звіти Корюківського, Куликівського, Менського та Ніжинського районів

21-03-2011 | 11:20

19 та 20 березня поточного року на виконання Указу Президента України Віктора Януковича «Про відзначення 20-ї річниці незалежності України» та відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації Володимира Хоменко в чернігівському обласному академічному музично-драматичному театрі ім. Т.Г. Шевченка відбулися творчі звіти художніх колективів та аматорів народного мистецтва Корюківського, Куликівського, Менського та Ніжинського районів.

У творчих звітах районів взяли участь заступник голови облдержадміністрації Олександр Шанойло та заступник голови Чернігівської обласної ради Валентин Мельничук.

Святковим концертам передувала виставка народних умільців у фойє театру. Представлена колекція декоративно-ужиткового мистецтва майстрів чотирьох районів засвідчила, що попри всі драматичні колізії історії, ужиткове мистецтво зберегло риси своїх першоджерел. Представлена виставка немовби відкрила прекрасний світ самобутнього мистецтва, у якому потужно звучала тема єдності і рівності людини з природою.

Творчі звіти присвячені 20-ій річниці незалежності України проводяться з метою подальшого розвитку аматорського мистецтва, підвищення уваги органів виконавчої влади і місцевого самоврядування до проблем народної творчості. Оцінювати художній рівень творчих звітів буде оглядова рада у складі провідних діячів мистецтв, заслужених працівників культури і професійних фахівців з різних жанрів та напрямків.