back

Робочий візит на Носівщину

25-02-2015 | 08:00

На цьому тижні заступник голови облдержадміністрації Костянтин Лубенцов та директор Департаменту агропромислового розвитку ОДА Олександр Савченко відвідали з робочим візитом Носівський район.

Зокрема, посадовці відвідали Носівську селекційно-дослідну станцію – одну з найдавніших науково-дослідних закладів України, що є провідним виробником високоякісного насіння різних сортів і гібридів сільськогосподарських культур.

Щорічно дослідне господарство виробляє 800-1000 тонн і реалізує 600-800 тонн елітного та репродукційного насіння в переважно більшу частину областей країни. Станція має у державному реєстрі України понад 40 сортів жита, пшениці, тритикале, ячменю, вівса, конюшини, люцерни, інших життєдайних культур.

Насінням виведених у Носівці сортів на Чернігівщині засівається половина полів жита озимого, на 90 % – вівса, а в межах України площі під посівами вівса на 80% зайняті сортами чернігівської селекції.

Як повідомив Олександр Савченко, посівним матеріалом аграрії області забезпечені на 123%. У разі виникнення дефіциту насіння Носівська селекційно-дослідна станція спроможна і готова задовільнити потребу товаровиробників у високоякісному і пристосованому до регіональних умов насінні.

- Сьогодні високоефективне й конкурентоспроможне сільськогосподарське виробництво без науки неможливе. Носівська СДС має в авангарді високоврожайні, пристосовані до місцевих умов вирощування сорти, які дозволяють отримувати високу продуктивність культури та економічну ефективність роботи з ними, що підтверджено результатами минулорічних валових зборів, - підкреслив директор Департаменту.

Також в ході візиту, Костянтин Лубенцов та Олександр Савченко оглянули будівництво доїльного залу СВГ «Вікторія» у селі Пустотіно на Носівщині.



За повідомленням
Департаменту агропромислового розвитку
облдержадміністрації