back

Влада і профспілки: конструктивний діалог та співпраця

08-04-2011 | 13:11

8 квітня голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко провів нараду з актуальних питань співпраці з профспілковими організаціями області, у якій взяли участь заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко та голова Федерації профспілкових організацій області Микола Богдан.

В ході наради порушувалися питання погашення заборгованості із заробітної плати та відновлення роботи бюджетоутворюючих підприємств області.

Микола Богдан доповів голові облдержадміністрації про підсумки VI з`їзду Федерації профспілок України, в якому брала участь і делегація Чернігівської області. За його словами, під час з`їзду було прийнято 7 резолюцій, що будуть покладені в основу подальшої роботи профспілок нашого регіону, основна з яких – «Гідна праця – основа соціального добробуту та економічного прогресу".

Як зазначив Володимир Хоменко, профспілки є ключовим партнером обласної влади у роз’ясненні трудовим колективам підприємств області основних положень та кінцевої мети реформ, що проводяться в країні.

Керівник області акцентував увагу на конструктивній співпраці влади та профспілок для вирішення проблемних питань, які існують у соціальній сфері області – це, зокрема, зайнятість населення, виплата заробітної плати та підтримка вітчизняного виробника.

В цьому контексті значну увагу сторони приділили питанню відновлення виробничої діяльності ВАТ „ЧеЗаРа” та ВАТ „Чернігівське Хімволокно”.

Голова облдержадміністрації підкреслив, що у вирішенні цих проблемних питань намітилися серйозні перспективи і влада прикладе максимум зусиль для того, щоб ці підприємства мали подальші можливості розвивати виробництво.

Це стосується і ПАТ «Прилуцький завод «Білкозин», власники якого не виявляють великої зацікавленості у подальшому розвитку підприємства. Під час робочої поїздки до Прилуцького району на минулому тижні Володимир Хоменко провів зустріч з керівництвом, профспілковою організацією та працівниками «Білкозину» і зараз ситуація на підприємстві перебуває на особистому контролі голови облдержадміністрації.

Також очільник області наголосив на принциповій позиції влади у питанні ліквідації боргів із заробітної плати. За його словами, найближчим часом з таким ганебним явищем, як затримка та заборгованість із заробітної плати, буде покінчено – і в цьому він також сподівається на підтримку профспілок.

«Наше головне завдання – не лише погасити наявні борги, а й зробити все можливе для того, щоб бюджетоутворюючі підприємства Чернігівщини бачили перспективи розвитку», - зауважив він.

Крім цього Володимир Хоменко розповів про роботу, яка ведеться в області по залученню інвестицій, створенню робочих місць як на великих, так і малих підприємствах у галузі сільського господарства, переробці лісу, відновлення виробництва у торф’яній галузі тощо.





Прес-служба облдержадміністрації