back

Семінар з антикорупційного законодавства у Ніжині

27-02-2015 | 08:48

25 лютого працівники Ніжинського міськвинкому взяли участь у семінарі «Запобігання та протидія корупції в органах державної влади та місцевого самоврядування», який проводив Чернігівський центр перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.

Відкрив семінар керуючий справами виконкому Ніжинської міської ради Сергій Колесніков, заняття проводив член науково-експертної ради при Національному агенстві з питань державної служби України, кандидат економічних наук Віктор Філліповський. Під час навчання розглядалися нормативно-правові акти, що існують у сфері запобігання та протидії корупції – від міжанародних до вітчизняних. Екперт зупинився на причинах виникнення цього суспільного явища та його наслідках. Надалі йшлося про утворення та функції Антикорупційного бюро. Викладач наголосив – нова структура покликана подолати рівень корупції, насамперед, на верхніх щаблях влади: лише в такому випадку може відбутися її очищення. Під час дискусії слухачі порушили питання наявності політичної волі в Україні для подолання корупії.

Окремо було розглянуто стан підготовки нового законодавства про державну службу та службу в органах місцевого самоврядування, адже доповідач – один з його розробників. Ніжинці мали змогу почути про зміст останніх обговорень положень майбутніх нормативно-правових актів та висловити свою думку щодо цього.



За інформацією Чернігівського ЦППК