back

Соціальні партнери продовжують співпрацю

18-03-2011 | 16:56

18 березня соціальні партнери провели перше в поточному році засідання обласної соціально-економічної ради, на якому кожна сторона партнерства доповіла про реалізацію положень Генеральної угоди та виконання зобов’язань Регіональної угоди за 2010 рік.

У засіданні як співголова соціально-економічної ради взяла участь заступник голови облдержадміністрації з фінансово-економічних та соціальних питань Наталія Білоус.

Як зазначалося, в цілому діяльність соціальних партнерів в рамках взятих зобов’язань спрямовувалась на розв’язання основних завдань соціально-економічного розвитку області, підвищення матеріального добробуту населення.

Були проаналізовані взяті зобов’язання стосовно додержання законодавства про працю, підвищення рівня життя, поліпшення безпеки праці та профілактики травматизму, забезпечення соціальних виплат, попередження необґрунтованого скорочення об’єктів соціально-культурного призначення тощо.

Крім того, учасники засідання розглянули проект Регіональної угоди між Чернігівською обласною державною адміністрацією, профспілковими об’єднаннями і господарськими органами області на 2011–2015 роки, в якому збережені важливі, ще актуальні на сьогодні норми попередньої угоди та з урахуванням вимог сучасності включені нові.

Запропонована угода узагальнила низку завдань у сфері економічного і соціального розвитку регіону, підвищення ефективності виробництва, захисту прав працівників, забезпечення соціальних гарантій, продуктивної зайнятості та підвищення якості робочої сили, оплати праці та зростання доходів населення, задоволення соціально-культурних та духовних потреб, удосконалення соціального діалогу в рамках новоприйнятого Закону України від 23 грудня 2010 року № 2862–VI «Про соціальний діалог в Україні».

Обговоривши окремі спірні питання, соціальні партнери знайшли компромісні рішення і на завершення засідання уклали Регіональну угоду, включивши два пукти до протоколу розбіжностей.





Управління у справах преси та інформації
облдержадміністрації