back

"Живи незалежна і сильна, і слався, єдина, в віках!"

28-03-2011 | 11:57

Працівники культури, майстри народної творчості, художні колективи і окремі виконавці Новгород-Сіверського, Носівського, Прилуцького та Ріпкинського районів 26 – 27 березня представили чернігівцям присвячену 20-річниці незалежності України програму під назвою "Живи незалежна і сильна, і слався, єдина, в віках!".

Віктор Тканко переглянув творчі звіти Новгород-Сіверського та Носівського районів, ознайомився з барвистою експозицію творів народних майстрів районів.

У дійстві взяли участь кращі колективи районів, викладачі та учні дитячих шкіл мистецтв. Щирими оплесками дякували глядачі фольклорним ансамблям. Зокрема, дітям, вокальним дитячим і дорослим гуртам. Глядачі стоячи аплодували яскравим народним талантам. У залі театру не лишилося байдужих.

Від імені голови облдержадміністрації Володимира Хоменка заступник голови ОДА Віктор Тканко привітав з днем народження 15-ти річну учасницю виставки – Віриченко Анжеліку. У свої 15 років Віриченко Анжеліка захоплюється модульним орігамі. Легким дотиком руки вона здатна перетворювати листки паперу на справжні витвори художньої мініатюри.

Творчі звіти шанувальники народного мистецтва вже називають фестивалями народної творчості.