back

Відбулась робоча зустріч заступника голови облдержадміністрації з головою Українського конгресу інвалідів

15-04-2011 | 12:01

14 квітня заступник голови обласної державної адміністрації Наталія Білоус зустрілася з головою Всеукраїнської громадської організації „Український конгрес інвалідів”, консультантом Комітету Верховної Ради України у справах інвалідів Іриною Крошко.

Розповідаючи про діяльність своєї організації, Ірина Крошко зазначила, що Всеукраїнська громадська організація „Український конгрес інвалідів”, заохочена закликом Президента України „Будуємо нову країну”, прийняла рішення не стояти осторонь, а активно включитись до цього процесу. Розроблені дипломованими фахівцями-інвалідами Українського конгресу інвалідів самоокупні соціально-освітні проекти отримали схвалення і підтримку в профільних державних структурах. Це, на її думку, є свідченням того, що влада, як і рекомендує Конвенція ООН про права інвалідів, готова довірити інвалідам проекти загальносуспільного та загальнодержавного значення.

Основними напрямками, якими опікується Український конгрес інвалідів, є включення інвалідів до активної діяльності місцевих громад, залучення молоді до державотворення і державорозбудови, персональна та інклюзивна освіта і профілактика дитячої інвалідності.

Український конгрес інвалідів розробив широкомасштабний соціальний проект та супутні локальні проекти, які передбачають будівництво соціального житла у сільській місцевості, залучення до роботи у селах дипломованих молодих спеціалістів, побудову і відкриття соціальної інфраструктури, створення умов для повного соціального забезпечення місцевої громади за рахунок втілення самоокупних соціальних проектів.

Реалізація проекту в кожній області України стане підґрунтям для відродження сільської місцевості, для заохочення молоді повертатися на село, для створення нових робочих місць і збільшення заробітної плати.

До фінансування проекту планується залучити інвестиції міжнародних фондів та банків.

Презентувавши проект, Ірина Крошко запропонувала Чернігівській області стати його учасником.

Заступник голови обласної державної адміністрації Наталія Білоус, зі свого боку, подякувала за пропозицію та пообіцяла детальніше вивчити запропоновані в рамках проекту локальні проекти, розглянути можливість його реалізації на теренах Чернігівщини.

Управління у справах преси та
інформації облдержадміністрації