back

Робота з профілактики злочинності в паливно-енергетичному комплексі має бути суттєво посилена

24-02-2015 | 11:41

Про це заявив виконуючий обов’язки голови обласної державної адміністрації Сергій Журман під час наради щодо вирішення проблемних питань із забезпечення належного функціонування підприємств паливно-енергетичного комплексу, розташованих на території області.

За словами Сергія Журмана, в умовах складної соціально-політичної ситуації в цілому в державі, тотального дефіциту енергоносіїв власного видобутку для виробничих потреб проблема масового розкрадання вуглеводнів злочинними угрупуваннями набула особливої гостроти. Саме тому боротьба з цим явищем вимагає об’єднання зусиль усіх без винятку державних та громадських структур.

Як повідомив в.о. начальника управління МВС України в області Вадим Філашкін, сьогодні область входить до переліку найбільш проблемних з точки зору кількості противоправних посягань на об’єкти галузі. Упродовж 2014 кількість кримінальних правопорушень на підприємствах НАК «Нафтогаз України» в порівнянні з 2013 роком зросла з 41 до 47.

Через збройний конфлікт на сході країни суттєво зросла вірогідність вчинення диверсійних та терористичних актів на особливо важливих об’єктах магістрального трубопровідного транспорту, які мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави.

Тому виникає необхідність в посиленому режимі вести роботу з профілактики злочинності в паливно-енергетичному комплексі та розкриттю злочинів.

Як відзначив в.о. голови облдержадміністрації, план спільних заходів з попередження та запобігання злочинності на підприємствах паливно-енергетичного комплексу області має бути розроблений у найкоротшій термін.

Паливно-енергетичній комплекс є базовою галуззю розвитку всієї економіки держави. Саме він був і залишається досить приваблюваним для кримінальних структур. Я прошу керівників всіх контролюючих органів посилити профілактичну роботу із запобігання противоправних дій, а у разі їх скоєння вживати вичерпні оперативно-пошукові заходи щодо їх розкриття. Ми повинні бути готові адекватно реагувати на будь-який розвиток подій тому сьогодні необхідно все зробити для того, щоб не допустити виникнення аварійних ситуацій на об’єктах нафтогазового комплексу, - підкреслив Сергій Журман.



Прес-служба облдержадміністрації