back

Чернігівщина запроваджує проекти з переходу на альтернативні види палива

24-02-2015 | 08:50

Реалізацію інвестиційних проектів з переобладнання котелень на альтернативні види палива в окремих районах області обговорили учасники наради, яку 23 лютого провів директор Департаменту інвестиційного розвитку та капітального будівництва облдержадміністрації Олег Міщенко.

До діалогу були запрошені керівництво Департаменту житлово-комунального господарства, регіонального розвитку та інфраструктури ОДА представники ТОВ «Укртепло», інституту інвестиційних технологій, керівники Бобровицької, Менської, Носівської, Семенівської РДА, голови Сосницької і Варвинської селищних рад та Менської міської ради.

Через постійне зростання вартості природного газу, питання переходу котелень на альтернативні види палива на сьогодні є дуже актуальним і необхідним. Втім, відмовившись від споживання природного газу, райони мають передбачити забезпечення ресурсами для виготовлення пелетів, щепи, соломи, торфу, енергетичної лози, дров тощо. Але, через великі фінансові затрати провести реконструкцію котелень самі райони не можуть. Тому органи виконавчої влади залучають до цього процесу інвесторів. Одним з них є ТОВ «Укртепло».

На сьогодні це товариство вже реконструювало чотири об’єкти на території області. У нинішньому році компанія готова інвестувати в реконструкцію котелень та тепломереж області 50 мільйонів гривень. Технології економії дають можливість зменшити споживання палива на 25% за рахунок заміни або реконструкції котлів та ще 25% - після утеплення фасадів будівель та заміни вікон.

Інформація інвестора зацікавила керівників районів. Тож наступним кроком стане огляд котелень та складання відповідних техніко-економічних обґрунтувань.

Підсумовуючи, Олег Міщенко зазначив, що обласна влада і надалі буде залучати інвесторів для реалізації проектів з реконструкції інженерної інфраструктури області.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
облдержадміністрації