back

Форум «Влада і бізнес – партнери»

25-05-2009 | 16:21

25 травня делегація Чернігівської області на чолі з головою облдержадміністрації Володимиром Хоменком взяла участь у Всеукраїнських зборах під головуванням Президента України в рамках постійного форуму «Влада і бізнес - партнери» (м. Київ).

Форум проводиться вшосте. У ньому беруть участь підприємці, керівники органів місцевого самоврядування, представники виконавчої центральної та місцевої влади.

Черговий форум «Влада і бізнес – партнери» традиційно присвячений обговоренню умов роботи бізнесу та аналізу стану української економіки. Зокрема, розглянуті першочергові заходи щодо підтримки малого та середнього бізнесу в Україні.

У своєму виступі на форумі Президент відзначив, що з моменту проведення попереднього форуму було зрушено вирішення найбільш гострих проблем підприємництва. Зокрема, проведено реформу регуляторної політики; переглянуто понад 9 тисяч актів, скасовано та внесено зміни у понад 5 тисяч; прийнято Закон України «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності», яким зафіксовано європейські принципи видачі документів дозвільного характеру; спрощено процедуру реєстрації підприємців. Україна стала першою країною за межами ЄС, що набула членства в Європейському реєстрі бізнесу; в усіх органах державної реєстрації реалізовано принцип «єдиного вікна»; організовано роботу центрів з видачі документів дозвільного характеру за принципом організаційної єдності; прийнято Закон України «Про основні засади державного контролю (нагляду) за господарською діяльністю».