back

Сергій Журман: ПАТ «Укрнафта» не виконує своїх зобов’язань, тому обурення людей цілком зрозуміле

23-02-2015 | 15:47

На цьому виконуючий обов’язки голови обласної державної адміністрації наголосив 23 лютого під час наради, на якій розглянуто питання виконання Програми соціально-економічного розвитку по Чернігівській області за участю ПАТ «Укрнафта» на 2013-2014 роки.

ПАТ «Укрнафта» здійснює видобуток нафти та газу у Прилуцькому, Варвинському та Талалаївському районах області. Починаючи з 1998 року Чернігівська обласна державна адміністрація плідно співпрацювала з публічним акціонерним товариством «Укрнафта» щодо вирішення питань соціально-економічного розвитку регіону.

Проте останні два роки, незважаючи на підписаний договір, фінансування не здійснювалося. Численні звернення до керівництва компанії залишалися без відповіді.

Декілька років тому ПАТ «Укрнафта» були профінансовані об’єкти будівництва та реконструкції соціально-економічної сфери по 3-х районах області. Виконані значні обсяги робіт. Але у зв’язку з припиненням фінансування, об’єкти не введені в експлуатацію. Зараз на їх завершення, у зв’язку із різким зростанням цін на сировину, матеріали та ГСМ, потрібно вдвічі більше коштів, ніж це було заплановано у 2013-2014 роках.

Це викликає цілком прогнозоване обурення громад. Крім того, дороги руйнуються, вода місцями зникає або стає непридатною до вживання, всихають лісопосадки.

Проте пояснень щодо відсутності коштів та невиконання умов договору на нараді почуто не було – уповноважений вести переговори представник ПАТ «Укрнафта» так і не з’явився.

За словами Сергія Журмана, у такому випадку обласна державна адміністрація буде звертатися до центральних органах влади. Оскільки з 11-мільйонним боргом товариства «Укрнафта» за 2013-2014 роки перспектива співпраці у 2015-2016 роках стала під великим питанням.



Прес-служба облдержадміністрації