back

25 авторських рукописів розглянула і обговорила комісія з питань сприяння розвиткові вітчизняного книговидання та книгорозповсюдження

12-03-2011 | 17:25

«Ми всі розуміємо, що книжка не може змінити світ, але може змінити душу і серце людини» - зазначив заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко, відкриваючи засідання комісії з питань сприяння розвиткові вітчизняного книговидання та книгорозповсюдження.

Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації подало на розгляд комісії інформацію про роботу і виконання обласної програми «Українська книга» у 2010 році. Минулого року за тематичним планом видавничої діяльності управління передбачалося видання 17 книжок. На це з обласного бюджету було спрямовано 150 тис. гривень. Фактично всі ці кошти освоєні.

Побачили світ 15 творів місцевих авторів загальним тиражем майже 7,5 тис. примірників. Ще два твори перебувають у видавничому процесі. Всі видані книжки безкоштовно передані для комплектування суспільних фондів обласних, міських і районних бібліотек, бібліотек навчальних закладів Чернігівщини.

Комісія розглянула та обговорила пропозиції, які надійшли до управління, а саме - 25 авторських рукописів, і затвердила тематичний план випуску суспільно необхідних видань авторів Чернігівщини на 2011 рік.









Управління у справах преси та інформації
облдержадміністрації