back

Першочерговим завданням освітян є забезпечення безпеки в освітніх закладах

19-02-2015 | 16:22

На цій важливій складовій навчально-виховного процесу наголосив виконуючий обов’язки голови обласної державної адміністрації Сергій Журман під час розширеного засідання Колегії управління освіти і науки облдержадміністрації.

Саме у ці лютневі дні по всій країні відбуваються пам’ятні заходи до річниці Революції гідності та вшанування Героїв Небесної Сотні. Тому на початку засідання усі присутні вшанували пам'ять та героїчний подвиг вірних синів України, які ціною власного життя захищають цілісність та соборність своєї Батьківщини.

Беззаперечно у цей непростий період на вас, шановні освітяни, лягає велика відповідальність: з одного боку довести до всіх оточуючих, у першу чергу педагогічних колективів та учнів, правдиву і достовірну інформацію, а з іншого – сприяти миру, спокою та злагоді на нашій чернігівській землі,- наголосив Сергій Журман.

Звертаючись до усіх присутніх, в.о. голови облдержадміністрації акцентував особливу увагу на першочерговості забезпечення безпеки в освітніх закладах під час навчально-виховного процесу.

- Вимушений констатувати, що останні події в державі призвели до серйозної економічної кризи і 2015 рік буде ще складнішим для бюджетної сфери, ніж попередній, однак органи виконавчої влади області спрямовують свою діяльність на створення усіх умов для забезпечення стабільної фінансової ситуації в регіоні – підкреслив Сергій Журман.

Він подякував керівництву органів управління освітою за сумлінну роботу і відповідальність, завдяки чому минулий фінансовий рік для освітньої галузі завершився на належному рівні.

Наостанок очільник області наголосив на важливості єднання зусиль усіх свідомих громадян та усвідомлення того, що тільки разом ми зможемо консолідувати наше суспільство і з честю пройти найважчий і найдраматичніший в історії нашої молодої України етап та зайняти гідне місце у європейській спільноті.

Учасники засідання підбили підсумки роботи галузі за минулий рік та визначили основні завдання на рік нинішній.

Стан виявлення дітей з порушеннями психофізичного розвитку та організації діяльності психолого-медико-педагогічних консультацій області (ПМПК) детально проаналізував у своєму виступі заступник начальника Управління освіти і науки облдержадміністрації Микола Конопацький.

Досвідом роботи та основними досягненнями і проблемними моментами у діяльності поділилась з присутніми завідувач Прилуцькою ПМПК Вікторія Кабанець.

Про успішний досвід і особливості організації, вибору та використання форм та методик у роботі з дітьми з особливими освітніми потребами розповів директор Бобровицької ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 Віталй Ралко.

З основними аспектами діяльності дитячо-юнацьких спортивних шкіл і спеціалізованих дитячо-юнацьких спортивних шкіл олімпійського резерву системи освіти ознайомила присутніх начальник відділу розвитку дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти Управління освіти і науки облдержадміністрації Олена Соронович.

Результатами роботи щодо забезпечення належного спортивного виховання підростаючого покоління поділились з присутніми начальник Чернігівського обласного відділення (філії) Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Анатолій Скрипченко, директор комплексної дитячо-юнацької спортивної школи №1 м. Чернігова Сергій Романчук та директор дитячо-юнацької спортивної школи Городнянського району Ігор Аліпов.

Про підсумки участі у ІІ етапі Всеукраїнського громадського огляду-конкурсу стану умов і охорони праці в закладах та установах освіти області у 2014 році учасники Колегії поінформувала голова Чернігівської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України Тетяна Матвеєва.

За підсумками розгляду питань прийнято відповідне рішення Колегії.



Управління освіти і науки облдержадміністрації