back

Де зареєструвати тракторну техніку?

18-02-2015 | 15:09

У зв'язку з труднощами, що виникають при реєстрації тракторної техніки, а саме необхідністю звертатись в центральний офіс Державної інспекції сільського господарства в Чернігівській області, а не в її районні підрозділи, як це було завжди, повідомляємо наступне:

10.09.2014 р. Кабінетом Міністрів України прийнято Постанову №442 "Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади".

Згідно з п. 2 цього документу Уряд вирішив ліквідувати Державну інспекцію сільського господарства, поклавши функції із здійснення реєстрації та обліку машин на Міністерство внутрішніх справ, функції із здійснення державного нагляду (контролю) в частині експлуатації та технічного стану машин - на Державну службу з безпеки на транспорті.

Відповідно до п. 6 цієї Постанови центральні органи виконавчої влади, що припиняються згідно з цією постановою, продовжують здійснювати повноваження та функції у визначених сферах до завершення здійснення заходів з утворення центральних органів виконавчої влади, яким передаються повноваження та функції центральних органів виконавчої влади, що припиняються.

Слід зазначити, що відповідно до статті 34 Закону України "Про дорожній рух" та статті 21 Закону України "Про систему інженерно-технічного забезпечення агропромислового комплексу України" відомчу реєстрацію та облік тракторів, самохідних шасі, самохідних сільськогосподарських, дорожньо-будівельних і меліоративних машин, сільськогосподарської техніки, інших механізмів здійснює центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері нагляду (контролю) в агропромисловому комплексі. Положенням про Державну інспекцію сільського господарства України ці завдання покладені на Державну інспекцію сільського господарства України.

Станом на 16.02.2015 р. ми не маємо інформації щодо термінів та умов припинення нашої діяльності та продовжуємо виконувати свої функції.

Разом з тим фінансування інспекції в 2015 році значно зменшено, спеціалісти знаходяться у відпустках без збереження заробітної плати на невизначений термін, тому надавати послуги пов’язані з реєстрацією тракторної техніки, з видачею посвідчень тракториста-машиніста, з інших питань що стосуються роботи відділу технічного нагляду, як це було раніше, в районних ланках Держсільгоспінспекції не має можливості.

З питань реєстрації тракторної техніки звертатись у відділ технічного нагляду Державної інспекції сільського господарства в Чернігівській області

Адреса: м. Чернігів, вул. Коцюбинського, 41а.

Приїзд до інспекції погоджувати за телефоном (0462) 604310.


За інформацією
Державної інспекції
сільського господарства
в Чернігівській області