back

Тривають перевірки захисних споруд цивільного захисту

18-02-2015 | 10:13

На Чернігівщині фахівці управління та підрозділів оперативно-рятувальної служби області спільно із представниками органів виконавчої влади й місцевого самоврядування, керівниками об’єктів проводять перевірки захисних споруд цивільного захисту. Всього їх налічується 1192, серед яких 157 сховищ цивільного захисту та 1035 протирадіаційних укриттів.

Станом на 18 лютого перевірено 613 споруд. Нажаль, стан їх готовності залишає бажати кращого, адже лише 16% готові, або ж обмежено готові до прийняття осіб, які укриваються. У 524 спорудах можливе укриття населення в разі застосування звичайних військових засобів ураження.

17 лютого фахівці Чернігівського міського відділу УДСНС в області перевірили сховище, розраховане на 200 осіб персоналу ПАТ «Млібор», одного з найбільших підприємств по зберіганню зерна. Захисна споруда, забезпечена освітленням, опаленням, припливною вентиляцією та запасом питної води. Проте, за результатами перевірки фахівці визнали її, як обмежено готовою до використання за призначенням. Приміщення потребують косметичного ремонту та заміни морально застарілого фільтраційного обладнання. Як запевнило керівництво об’єкту, викладені у акті комплексної перевірки недоліки усуватимуться у найкоротші терміни.



За інформацією Управління ДСНС в області