back

Північ та південь України разом!

17-02-2015 | 10:51

Нещодавно у Чернігівському обласному педагогічному ліцеї відбулася зустріч євроклубів України «Північ та Південь разом». Учасники євроклубів з Запорізької, Одеської, Дніпропетровської, Миколаївської та Чернігівської областей зустрілися з членами Євроклубу ліцею.

З вітальним словом до присутніх звернулися директор ліцею Галина Коломієць, керівник євроклубу «ЄвроЧОПЛ» Регіна Гусак та координатори інформаційної компанії Представництва ЄС «Будуймо Європу в Україні». Після цього відбулося знайомство з роботою євроклубів за допомогою короткої презентації кожного з них. Особливістю зустрічі стало проведення вправ «Світ як село в сто мешканців» та «Зроби крок вперед», спрямованих на розуміння проблем сучасного світу, важливості прийняття принципів толерантного ставлення, боротьби з дискримінацією тощо.

Візит делегації активістів учнівських євроклубів до Чернігова відбувся у рамках інформаційної кампанії «Будуймо Європу в Україні». Це серія інформаційно-просвітницьких заходів, зокрема, вуличних акцій, виставок, семінарів, тренінгів, круглих столів, які Представництво ЄС в Україні проводить протягом року в різних містах країни.

Мета кампанії — пояснення важливості підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, а також поширення європейських цінностей та підвищення рівня обізнаності українців щодо розвитку відносин між Україною та ЄС.



Управління освіти і науки ОДА