back

Результати роботи комісії Міністерства охорони здоров’я України розглянули на робочій нараді в облдержадміністрації

16-03-2011 | 14:45

15 березня заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко провів робочу нараду за участю членів комісії Міністерства охорони здоров’я України, керівництва управління охорони здоров'я облдержадміністрації та представників недержавного закладу діалізного центру ТОВ «Фрезеніус Медікал Кер Україна».

На нараді йшлося про покращення надання спеціалізованої медичної допомоги хворим області із хронічними захворюваннями нирок, необхідність створення на рівні Міністерства охорони здоров’я робочої групи за участю представників Міністерства фінансів України, Державного казначейства України інших зацікавлених органів для пошуку шляхів проведення розрахунків із недержавними закладами, які надають послуги медичного характеру.

Комісія Міністерства охорони здоров’я працювала в області 14-15 березня 2011 року. За результатами перевірки комісією встановлено, що надання спеціалізованої медичної допомоги хворим нефрологічного профілю з хронічною хворобою нирок в умовах КЛПЗ «Чернігівська обласна лікарня» здійснюється у відповідності до наказу МОЗ та АМН України від 30.09.2003 №65/462 «Про поліпшення якості та організації системи медичної допомоги дорослим хворим нефрологічного профілю». Показник забезпеченості діалізними апаратурами у 2010 році склав 1,4 на 100 тис. населення (Україна - 1,5). На 1 діалізному апараті у 2009 році було виконано 725,8 сеансів (Україна – 673,4), у 2010 – 789,3.

Також комісією були проведені зустрічі із нефрологічними хворими, які отримують лікування в умовах КЛПЗ «Чернігівська обласна лікарня» та недержавного діалізного центру ТОВ «Фрезеніус Медікал Кер Україна», під час яких надані відповіді на порушені питання.