back

Володимир Хоменко: «Наша сила – в єдності»

03-03-2011 | 13:06

Саме про це голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко говорив сьогодні під час зустрічі з членами Президії новоствореної Громадської ради при облдержадміністрації.

Відкриваючи засідання, Володимир Хоменко звернувся до присутніх як до своїх колег, яких об’єднує спільна і надзвичайно важлива мета – забезпечити відкритість та прозорість влади, зробити реальні кроки по побудові громадянського суспільства.

Керівник області наголосив, що обласна державна адміністрація зацікавлена у ефективній роботі такого органу представництва інститутів громадянського суспільства, який формується на демократичних засадах, без будь-якого зовнішнього тиску.

«Зважаючи на ті функції, якими ви наділені відповідно до законодавства, на ті широкі права в питаннях отримання інформації від структурних підрозділів облдержадміністрації, ви маєте безліч важелів впливу на формування регіональної політики практично у всіх сферах суспільно-політичного та соціально-економічного життя Чернігівщини», - зазначив голова облдержадміністрації.

Він також зауважив, що Президент України Віктор Янукович звертає особливу увагу на ефективність влади. Але сама влада буде ефективною тільки тоді, коли вона професійна і враховує думку громадян під час прийняття рішень. І першим помічником у цьому є новостворена Громадська рада. Володимир Хоменко висловив сподівання, що механізм її діяльності стане платформою для налагодження продуктивного діалогу між інститутами громадянського суспільства, з одного боку, обласною державною адміністрацією та обласною радою, з іншого.

«Якщо нам вдасться забезпечити належну співпрацю саме цих трьох інститутів як виразників волі наших співгромадян, вважаймо – ми на правильному шляху до демократії, відкритості, прозорості влади», - наголосив Володимир Хоменко.

Голова Громадської ради Світлана Пасталиця, обрана на цю посаду на першому засіданні ради 16 лютого 2011 року, розповіла про формування Громадської ради та представила голові облдержадміністрації членів Президії Громадської ради, що очолюють її відповідні комітети. Кожен з них мав змогу поставити керівнику області питання, які їх хвилюють та виступити з пропозиціями щодо подальшої роботи новоствореного органу.

В ході конструктивного діалогу з’ясувалося, що питань, до вирішення яких може долучитися Громадська рада, дуже багато. Голова облдержадміністрації відмітив, що це особливо актуально сьогодні, коли у державі реалізуються системні реформи у всіх галузях економіки. А принципова позиція Президента і Уряду – усі реформи мають пройти широке громадське обговорення.

«Вважаю, що наша сила саме в єдності. Чим більше спільних проектів нам вдасться реалізувати, тим ефективнішою буде влада в області, тим дієвішими і активнішими будуть громадські організації. Адже ми повинні шукати і прагнути того, що нас об’єднує, а це – добробут і процвітання Чернігівщини», - підкреслив Володимир Хоменко.











Прес-служба облдержадміністрації