back

Сергій Журман: У нашому суспільстві традиційно шанованими залишаються честь і гідність, любов до Батьківщини і вірність військовому обов’язку

15-02-2015 | 12:27

15 лютого відповідно до Указу Президента України наша країна відзначає День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 26-у річницю виведення військ з території Республіки Афганістан.

З цієї нагоди біля Пам’ятного знаку чернігівцям-воїнам-інтернаціоналістам відбувся мітинг пам’яті та панахида, участь у яких взяли виконуючий обов’язки голови обласної державної адміністрації Сергій Журман, голова обласної ради Микола Звєрєв, Чернігівський міський голова Олександр Соколов, народний депутат України Валерій Куліч, воїни-афганці та члени їх сімей, представники громадськості.

Пам’ять тих, хто загинув та пропав безвісти при виконанні військового обов’язку на території Афганістану та інших держав, при захисті цілісності та суверенітету України під час виконання бойових завдань в зоні проведення антитерористичної операції, хто помер від ран, присутні вшанували хвилиною мовчання.

За десять років афганської війни загинуло 118 вихідців з Сіверського краю. Сьогодні 35 наших побратимів захищають цілісність і незалежність України, беручи участь в антитерористичній операції на сході нашої країни.

Тисячі українців постали на захист рідної землі. І серед перших – воїни-інтернаціоналісти, афганці. Маючи бойовий досвід, вони не тільки захищають Україну, а й передають його своїм молодшим побратимам. І таким чином не лише зміцнюють українське військо, а й зберігають життя юнаків, які виконують свій патріотичний обов’язок на сході держави, - наголосив Сергій Журман.

До пам’ятного знаку землякам воїнам-інтернаціоналістам лягли живі квіти.



Прес-служба облдержадміністрації