back

Загиблому в Афганістані воїну відкрили пам'ятну дошку у чернігівській школі

14-02-2015 | 15:14

З нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 26-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан, 14 лютого у чернігівській школі №5 відбулося урочисте відкриття пам'ятної дошки колишньому учню, воїну-інтернаціоналісту Євгену Осипенку.

Ініціювали та організували захід Чернігівські обласне та міське відділення Української Спілки ветеранів Афганістану.

На церемонії були присутні голова обласної ради Микола Звєрєв, керівники структурних підрозділів ОДА, заступник Чернігівського міського голови - керуючий справами виконкому Станіслав Віхров, члени та активісти обласної та міської організацій ветеранів Афганістану, сім'ї загиблих на території інших держав, вчителі та учні школи, мешканці міста.

Учасники заходу вшанували хвилиною мовчання пам'ять Євгена Осипенка та всіх, хто загинув при виконанні військового обов'язку на території інших держав, а також захищаючи територіальної цілістності та суверенітету України в зоні проведення АТО.

Рідні загиблого, дядько Павло Скнар та сестра Тетяна Осипенко, розказали про життєвий шлях воїна. Вони висловили щиру вдячність керівництву області та міста і всій громаді за повагу та збереження пам'яті Євгена.

Довідково. Євген Осипенко з 1978 по 1981 роки навчався у школі №5 м. Чернігова. Військову службу проходив у званні рядового. Загинув 24 грудня 1985 року. За мужність і відвагу, виявлені при виконанні інтернаціонального обов'язку в Республіці Афганістан, посмертно нагороджений орденом Червоної Зірки.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
облдержадміністрації