back

Віктор Тканко провів засідання робочої групи з підготовки пропозицій щодо збереження історичного центру Чернігова

01-03-2011 | 16:59

01 березня 2011 року під головуванням заступника голови облдержадміністрації Віктора Тканка відбулося засідання робочої групи з підготовки пропозицій про занесення пам’ятки культурної спадщини – історичного центру Чернігова до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

На початку засідання було зазначено, що певна робота в цьому напрямку була проведена. Зокрема, розроблено і затверджено генеральний план розвитку історико-культурного заповідника «Чернігів стародавній», генеральний план розвитку міста тощо.

У ході обговорення члени робочої групи внесли пропозиції щодо зміни номінації. Замість номінації «Історичний центр міста Чернігова» обмежитися однією територією «Дитинець» і назвати номінацію «Чернігівський Дитинець». У зв’язку з цим заступник голови облдержадміністрації дав доручення керівникам відповідних управлінь та відділів облдержадміністрації, членам робочої групи до чергового засідання, яке відбудеться у березні, підготувати необхідні матеріали з обґрунтуванням зміни номінації.

Додаткова інформація

З метою забезпечення виконання Указу Президента України від 27 січня 2010 року «Про відродження та розвиток історичних населених місць Чернігівської області» та доручення віце-прем’єр-міністра України-міністра інфраструктури України Колеснікова Б.В. від 30 грудня 2010 року, розпорядженням голови облдержадміністрації від 19 січня 2011 року створено робочу групу з підготовки пропозицій щодо занесення пам’ятки культурної спадщини – історичного центру міста Чернігова до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Управління у справах преси та інформації
облдержадміністрації