back

Заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко провів тематичну зустріч з учасниками семінару

22-02-2011 | 17:56

22 лютого в Центрі підвищення кваліфікації кадрів розпочався тематичний семінар для заступників голів районних державних адміністрацій з гуманітарних питань на тему: «Основні напрями державної політики в гуманітарній сфері».

В перший день навчання заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко провів тематичну зустріч із слухачами семінару.

У своєму виступі Віктор Тканко чітко визначив головні напрямки державної гуманiтарної полiтики. Він відмітив, що гуманітарна політика в сучасній Україні має свою специфіку. На відміну від багатьох європейських країн, вона покликана не лише сприяти розвиткові науки, культури, освіти, охорони здоров’я, а й бути інструментом досягнення громадянської злагоди у суспільстві.

Також Віктор Тканко зазначив , що з метою посилення державної гуманітарної політики та досягнення її пріоритетних цілей в наступні п’ять років Президент України Віктор Янукович у своєму «Посланні Українському народу» запропонував запровадити на державному рівні:

* 2011-й – «рік освіти та інформаційного суспільства»;

* 2012-й – «рік культури та відродження музеїв»;

*

2013-й – «рік фізичного здоров’я та екології»;

* 2014-й – «рік науки»;

* 2015-й – «рік єдності поколінь».

В ході зустрічі учасники семінару обговорили особливості гуманітарного розвитку та гуманітарної політики в Україні.

Програмою семінару передбачається насичене та змістовне навчання. Заплановано проведення ряду конверсаторіумів та тематичних зустрічей, з питань виконавської дисципліни і контролю в чинному законодавстві України, сучасного стану і пріоритетних напрямів розвитку освітньої галузі Чернігівщини, актуальні питання діяльності у сфері культури в контексті системних реформ в державі та реалізації державної політики стосовно сім’ї, материнства, оздоровлення дітей.

Протягом навчання посадовці матимуть можливість дізнатися про особливості прийняття розпоряджень голови облдержадміністрації, вимоги нормо-проектуальної техніки при прийнятті актів місцевих державних адміністрацій, про стан надання медичної допомоги в районах області та шляхи її оптимізації, про оптимізацію структури місцевої державної адміністрації та сучасний стан здійснення соціального захисту дітей в Чернігівській області.

Управління у справах преси
та інформації