back

Обов’язок влади – забезпечити організацію розміщення та соціального забезпечення внутрішньо переміщених осіб

13-02-2015 | 14:11

З початку збройного конфлікту на сході країни кількість людей, що залишають небезпечні для проживання регіони, збільшується.

Як повідомив під час розширеної наради керівного складу цивільного захисту області начальник управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області Ігор Федоренко, з серпня по жовтень минулого року чернігівські рятувальники забезпечували життєдіяльність транзитного пункту для внутрішньо переміщених осіб у м. Сватове Луганської області. В ході проведеної роботи надано допомогу майже 3 тисячам осіб, 450 з яких – діти.



На сьогодні в область прибули майже 10 тисяч осіб. Організовані заходи щодо їх зустрічі, реєстрації, поселення, працевлаштування, надання медичної і психологічної допомоги, влаштування дітей у дошкільні та навчальні заклади. За словами Ігоря Федоренка, ведеться постійна робота щодо пошуку додаткових місць для проживання вимушених переселенців.

Акцентуючи увагу голів райдержадміністрації та відповідних служб на основних заходах щодо підвищення безпеки населення, виконуючий обов’язки голови обласної державної адміністрації Сергій Журман підкреслив:

Ми усі сподіваємося на припинення воєнних дій на сході, проте зараз наш обов’язок – захистити і прихистити тих людей, яких змусили покинути свої рідні домівки. Кожен день ставить перед нами нові завдання і виклики, однак ми маємо бути постійно готові оперативно допомогти всім людям, які прибувають зі сходу, з тимчасовим житлом, наданням психологічної та інформаційної допомоги, речами першої необхідності і продуктами харчування.



Прес-служба облдержадміністрації