back

Робоча поїздка голови облдержадміністрації до Корюківського району

21-04-2011 | 19:25

21 квітня голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко побував з робочою поїздкою у Корюківському районі.

Він відвідав українсько-польське підприємство «Солідвуд», сядринське ТОВ «Біомас», оглянув приміщення колишньої міської школи №4, яке планується реконструювати під гуртожиток для лікарів, поліклінічне відділення центральної районної лікарні, зустрівся з керівництвом ПАТ «Слов’янські шпалери – КФТП». Під час поїздки голову облдержадміністрації супроводжували заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Микола Стрілець, голова Корюківської райдержадміністрації Олександр Довгаль, заступник голови Корюківської районної ради Володимир Мартинович.

На ТОВ «Солідвуд», яке на сьогодні практично припинило свою діяльність, з очільником області зустрівся один з інвесторів товариства директор ТОВ «Еталон» Володимир Маценюк. Він ознайомив Володимира Хоменка з потужностями підприємства, на базі якого планується розпочати виробництво фанери. Необхідне обладнання мають перевезти з Румунії та встановити у Корюківці на тепер вже колишньому «Солідвуді». На новому підприємстві працюватиме близько 170 осіб, орієнтовні обсяги виробництва продукції – 5тис. кубометрів щомісяця. Але це поки що плани. Як сказав Володимир Маценюк, бути чи не бути заводу — залежить від багатьох факторів. І перш за все, від наявності сировини, необхідну кількість якої Корюківський район надати не може. Тож дане питання вирішуватиметься на рівні області.

ТОВ «Біомас» — підприємство, яке було створене близько восьми місяців тому на базі колишнього Сядринського льонозаводу. Нині там тривають підготовчі роботи по впровадженню інноваційно–інвестиційного проекту «Цифрові технології 3000». Генеральний директор товариства Дмитро Касьянов розповів, що загалом на їхньому підприємстві планується виробництво семи видів продукції – добрива, біопалива та обрізної дошки для виробництва меблів. На сьогодні відремонтовані і підготовлені приміщення для встановлення основного обладнання, у травні мають запустити потужності з виробництва дошки. Інше – у перспективі. Нині працюючих – 35 осіб, а у подальшому набиратимуть до 150 працівників.

Володимир Хоменко, підбиваючи підсумки візиту, зазначив, що облдержадміністрація обов’язково підтримає намагання районної влади щодо облаштування гуртожитку для медичних працівників та ремонту поліклініки ЦРЛ. Однак спочатку потрібно провести належну експертизу приміщення колишньої школи. Що стосується поліклініки, то цьогоріч треба виготовити проектно – кошторисну документацію з тим, щоб на наступний рік закласти у обласному бюджеті необхідні на її ремонт кошти.

Також керівник області оглянув пам’ятник Героям Чорнобиля, який за його участю буде урочисто відкрито 26 квітня, у день 25 –х роковин аварії на ЧАЕС.




Ірина Гайова, Корюківська районна газета «Маяк»