back

Сергій Журман: Сьогодні необхідно зробити все можливе, щоб не допустити загрози для життя і здоров’я людей

12-02-2015 | 16:07

Таке завдання керівникам територій виконуючий обов’язки голови обласної державної адміністрації поставив під час проведення розширеної наради керівного складу цивільного захисту області.

У нараді взяв участь заступник директора Департаменту реагування на надзвичайні ситуації Державної служби України з надзвичайних ситуацій Петро Коротинський.

Враховуючи складну і неспокійну ситуацію в країні, основну увагу присутніх було акцентовано на проблемних питаннях забезпечення безпеки жителів регіону.

Як повідомив директор Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміністрації Сергій Болдирев, сьогодні основна робота відповідних служб сконцентрована на удосконаленні системи оповіщення населення стосовно виникнення надзвичайних ситуацій, а також на організації і проведенні технічної інвентаризації захисних споруд цивільної оборони.

В ході доповіді Сергій Болдирев наочно продемонстрував присутнім технічну перевірку системи оповіщення населення через радіостанцію «Наше радіо», з якою укладено відповідний договір, а також перевірку системи оповіщення керівного складу області через смс-повідомлення.

У свою чергу Сергій Журман повідомив про те, що керівництвом облдержадміністрації досягнуто домовленості з операторами мобільного зв’язку «Київстар» та «МТС» щодо технічної допомоги для оповіщення населення в разі виникнення надзвичайних ситуацій.

Чернігівщина опинилася в числі небагатьох областей, в яких стан підготовки захисних споруд визнано незадовільним. Звертаючись до керівників територій, виконуючий обов’язки голови облдержадміністрації підкреслив:

Об’єктивні проблеми проведення технічної інвентаризації захисних споруд не можуть бути підставою нехтуванням вимог щодо її організації і проведення. Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк дав на виправлення ситуації не більше тижня. За цей час в районах і містах ви маєте привести захисні споруди у відповідність до встановлених нормативних вимог.

Також Сергій Журман наголосив на необхідності головам райдержадміністрацій та міським головам уважно слідкувати за інформаційною політикою на ввірених їм територіях, вчасно інформуючи людей про ситуацію і не допускаючи безпідставної паніки.

Управляйте своїм районом, тримайте ситуацію під контролем. Населення повинно бути обізнано – що робити під час надзвичайної ситуації і куди йти. Людям потрібно давати оперативну і правдиву інформацію, а не наводити жах. Зберігайте спокій на ввірених вам державною територіях, - зауважив Сергій Журман.

Також, за його словами, основні зусилля потрібно зосередити на забезпеченні сталої роботи об’єктів економіки, житлово-комунального господарства, транспортної інфраструктури, охорони здоров'я, освіти і соціальної сфери.

Необхідно тримати на контролі готовність до оперативного реагування на надзвичайні ситуації, ліквідації їх наслідків у мирний час та в умовах особливого періоду.

Особливої уваги потребує створення матеріально-технічних і фінансових ресурсів в необхідних обсягах для забезпечення проведення першочергових робіт з ліквідації надзвичайних ситуацій і їх наслідків, а також навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях, у тому числі військового характеру.

Також серйозну увагу слід приділити безпечному пропуску льодоходу та забезпеченню життєдіяльності населення, функціонуванню об’єктів господарювання під час весняної повені; забезпеченню протипожежного захисту населених пунктів, лісових масивів та сільгоспугідь у пожежонебезпечний період; проведенню заходів із запобігання загибелі людей на водних об’єктах.

Не знімається з порядку денного і організація розміщення та соціального забезпечення внутрішньо переміщених осіб із районів проведення АТО та тимчасово окупованої території Криму.

Сьогодні необхідно зробити все, щоб не допустити загрози для життя і здоров’я людей, забезпечити стабільну роботу об’єктів господарювання, транспортної інфраструктури, систем життєзабезпечення населення, особливо у цей складний час для держави, - резюмував Сергій Журман.

Наприкінці наради кращих рятувальників області було нагороджено відзнаками облдержадміністрації.



Прес-служба облдержадміністрації