back

Сергій Журман зустрівся з керівником делегації Представництва ЄС в Україні

12-02-2015 | 13:51

Сьогодні виконуючий обов’язки голови обласної державної адміністрації Сергій Журман зустрівся з керівником відділу преси та інформації Представництва Європейського Союзу в Україні Юргісом Вілчінскасом, який відвідав Чернігів у рамках інформаційної кампанії «Будуймо Європу в Україні».

Співрозмовники обговорили суспільно-політичну ситуацію в країні, можливості співпраці та кооперації у спільних проектах. Зокрема, мова йшла про проведення реформ в Україні, залучення інвестицій в область, розвиток експорту до ЄС, перші кроки децентралізації.

Візит делегації ЄС до Чернігова відбувається у рамках інформаційної кампанії «Будуймо Європу в Україні». Це серія інформаційно-просвітницьких заходів, зокрема, вуличних акцій, виставок, семінарів, тренінгів, круглих столів, які Представництво ЄС в Україні проводить протягом року в різних містах країни. Мета кампанії — пояснення важливості підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, а також поширення європейських цінностей та підвищення рівня обізнаності українців щодо розвитку відносин між Україною та ЄС.

У рамках візиту відбудеться зустріч Євроклубів України «Північ та Південь разом». Учасники Євроклубів з південних регіонів України зустрінуться з членами Євроклубу Чернігівського обласного педагогічного ліцею для обдарованої сільської молоді, проведуть спільні заходи та обміняються досвідом.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
облдержадміністрації