back

Президент доручив Уряду забезпечити виплати постраждалим від обстрілу терористами в Краматорську

11-02-2015 | 16:13

Президент Петро Порошенко доручив Кабінету Міністрів забезпечити виплати грошової допомоги родинам загиблих та громадянам, які постраждали, від обстрілу терористами 10 лютого в Краматорську. «В мене прохання, щоб сьогодні на засіданні Уряду було прийнято рішення щодо виділення коштів в Краматорську родинам, де є загиблі, та пораненим», — сказав Глава держави на розширеному засіданні Уряду.

Президент зазначив, що в ніч на 11 лютого відвідав місто, яке було обстріляне системами залпового вогню «Смерч». В результаті терористичного акту загинуло 16 людей, основна частина яких мирні мешканці, та більше 60 осіб було поранено, у тому числі п’ятеро дітей.

Президент наголосив, що українці прагнуть миру та виводу війська загарбника з території України. При цьому Петро Порошенко наголосив, що бойовий дух українських військових дуже високий. «Ми за мир, але якщо треба дати по зубам, то будемо давати. Ми будемо боронити свою землю», — підкреслив Глава держави.

Петро Порошенко повідомив, що 10 лютого було проведено декілька успішних операцій на Дебальцівському плацдармі, які дозволили взяти під контроль два населених пункти. Також була організована контроперація в районі Маріуполя. «Внаслідок контрнаступальної операції пересунуто лінію зіткнення у точній відповідності з Мінським меморандумом. Завдяки діям українських підрозділів було виконано два завдання: вихід на лінію Мінського меморандуму та унеможливлення обстрілу Маріуполя», — сказав Президент.

Глава держави підкреслив, що дуже важливими будуть результати переговорів глав держав у Нормандському форматі, заплановані на 11 лютого в Мінську. «Я, Уряд та Верховна Рада готові до прийняття рішення про введення воєнного стану на всій території України. Я в жодному разі не буду затримувати цей процес, якщо безвідповідальні дії агресора призведуть до серйозної подальшої ескалації конфлікту», — зазначив Петро Порошенко. Він підкреслив головне, що має бути досягнуто безумовно, — припинення вогню.

Звертаючись до присутніх на засіданні Кабінету Міністрів голів місцевих державних адміністрацій, Президент відзначив важливість забезпечення проведення мобілізації. «Мобілізація буде відбуватись за планом, але темпи — різні, інколи навіть в сусідніх областях по-різному працюють голови обласних державних адміністрацій. Захист країни — один з головних критеріїв оцінки вашої роботи», — наголосив Президент.


Прес-служба Президента України