back

Найближчим часом Чернігівські волонтери передадуть реанімобіль бійцям АТО

10-02-2015 | 16:55

Про це повідомили представники Єдиного Волонтерського Центру під час прес-конференції для ЗМІ, яка відбулась 10 лютого у Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

Як зазначив підприємець-волонтер Руслан Сидорович, для реанімобіля вже закуплено медичного обладнання та медикаментів на загальну суму понад 50 тисяч гривень. Завершити ремонт та укомплектування автомобіля і передати його військовим 41-го окремого мотопіхотного батальйону планується на наступному тижні.

Волонтери розказали про алгоритм дій для тих, чиї близькі знаходяться у полоні. Повідомили про те, куди їм треба звертатись для отримання допомоги та необхідної інформації.

Також було повідомлено про відкриття у Чернігові клубу з надання безкоштовної психологічної допомоги для воїнів АТО та їх близьких.

Про пошуки загиблих та зниклих безвісті бійців розповіла журналістам волонтер Ірина Березинець. За її словами, наразі немає точного списку загиблих воїнів. Відомо лише про дев'ятьох загиблих, двоє з яких опізнано за документами та чотирьох бійців з 13-го окремого мотопіхотного батальйону, які знаходяться у полоні.

Волонтер Тетяна Опришко повідомила, зараз у Чернігівському військовому шпиталі на лікуванні перебуває 108 військових із зони АТО. Сьогодні із медичних закладів Харкова до Чернігова було привезено 43 поранених бійця, серед яких 8 чернігівців.

На завершення прес-конференції волонтери виявили бажання знову найближчим часом зустрітися з представниками ЗМІ та надати їм відповіді на наболілі та гострі питання, що стосуються допомоги військовослужбовцям, залученим в АТО.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
облдержадміністрації