back

Чернігівщина готується до весняної повені

01-03-2011 | 15:20

Про умови формування і можливий розвиток весняної повені та повеневу ситуацію на території Чернігівської області йшлося на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Засідання комісії відбулося першого березня під головуванням першого заступника голови ОДА Станіслава Прокопенка.

Члени комісії детально проаналізували заходи, організовані на території області з метою забезпечення захисту населення і територій та мінімізації можливих збитків і втрат від негативного впливу льодоходу, весняної повені та дощових паводків у 2011 році.

42 населені пункти в Новгород-Сіверському, Сосницькому, Городнянському, Коропському та Куликівському районах області визначені як зони можливого впливу весняної повені. На цих територіях ведуться необхідні роботи із запобігання повені.

Органи виконавчої влади та місцевого самоврядування вже зараз визначили сили і засоби, які планується залучати для забезпечення життєдіяльності населення в зонах можливого підтоплення: надання медичної допомоги, охорони громадського порядку, перевезення населення та продуктів харчування.

За словами начальника управління з питань надзвичайних з ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації В’ячеслава Риги, прямого впливу повені на діяльність потенційно небезпечних об'єктів не очікується.

За результатами наради прийняті відповідні рішення.







Управління у справах преси
та інформації облдержадміністрації