back

Наталія Білоус взяла участь у семінарі в обласній раді

25-05-2011 | 11:54

25 травня заступник голови облдержадміністрації Наталія Білоус взяла участь у семінарі голів, заступників голів та секретарів постійних комісій обласної ради» на тему «Основні напрямки роботи органів місцевого самоврядування в сучасних умовах».

Про роботу постійних комісій та пошук шляхів щодо її вдосконалення розповів голова обласної ради Анатолій Мельник.

Заступник голови обласної державної адміністрації Наталія Білоус зосередила увагу присутніх на актуальних проблемах соціально-економічного розвитку області на 2011-2015 роки.

Зокрема, вона повідомила, що обласна державна адміністрація завершує розробку важливого для регіону проекту – Середньострокової програми соціально-економічного розвитку області на 2011-2015 роки «Чернігівщина-2015. Спільний шлях до добробуту», який стане механізмом реалізації ІІ етапу стратегії розвитку області та регіональним втіленням Президентської Програми економічних реформ «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава».

Нещодавно на засіданні регіонального комітету економічних реформ за участю академіка, доктора економічних наук, директора Інституту економіки та прогнозування Національної академії України наук Валерія Гейця проект Програми було презентовано і рекомендовано до розгляду обласною радою.

При підготовці проекту програми увагу було акцентовано на найбільших проблемах регіону, для вирішення яких визначено чотири пріоритетні напрями.

А саме :

• відновлення потенціалу та модернізація базових секторів економіки.

• розбудова та модернізація інфраструктури.

• поліпшення бізнес-клімату й залучення інвестицій.

• підвищення стандартів життя населення.

За словами Наталії Білоус, реалізація головних завдань та заходів, передбачених програмою «Чернігівщина-2015. Спільний шлях до добробуту», дозволить поступово вирішувати системні проблеми регіону, поліпшити інвестиційну привабливість, створити умови для ефективного використання конкурентних переваг та потенціалу області і її територій, вирівнювання соціально-економічних умов і підвищення стандартів проживання населення, здійснити відновлення та диверсифікацію промислового виробництва, забезпечити його розвиток на високотехнологічній основі, відродити інтенсивний розвиток сільського господарства, поліпшити якість та доступність соціально-культурних послуг.

Вона також наголосила, що документ, який ще пройде обговорення у постійних комісіях обласної ради та буде розглянутий на її пленарному засіданні, повинен стати для всіх органів виконавчої влади та місцевого самоврядування путівником на найближчі п’ять років, першим кроком на спільному шляху до добробуту. Наталія Білоус та Анатолій Мельник також відповіли на запитання присутніх.









Прес-служба облдержадміністрації