back

Володимир Хоменко взяв участь у зустрічі ветеранів партизанського руху

01-10-2008 | 17:14

1 жовтня голова облдержадміністрації Володимир Хоменко взяв участь у зустрічі ветеранів партизанського руху у Щорському районі з нагоди відзначення в області Дня партизанської слави та 65-ої річниці визволення Чернігівщини від фашистських загарбників та Дня ветерана.

Захід розпочався у партизанському «Лісограді» поблизу с. Єлиного з покладання квітів до пам’ятника героям-партизанам керівництвом облдержадміністрації, райдержадміністрацій, ветеранів, гостей та громадськості.

Звертаючись до присутніх, голова облдержадміністрації, зокрема, зазначив: «Ветерани Великої Вітчизняної - і партизани, і фронтовики — нездоланна сила, духовна краса і велич народу нашого. Для нас ви — гідне довічної шани і вдячності покоління переможців. Люди — які відстояли Батьківщину, врятували Європу і світ від фашизму, підняли з руїн і попелищ рідну землю, забезпечили мирне сьогодення.»

Володимир Хоменко наголосив, що життя ветеранів є прикладом мужності і героїзму, вони — живі свідки героїчного епосу нашого народу, взірець для майбутніх поколінь. З роками тільки зростає наша вдячність воїнам-визволителям, пошана до ветеранів війни і праці, завдяки мужності й самовідданості яких ми маємо можливість мирно працювати, виховувати дітей, утверджувати й зміцнювати незалежність держави.

«Низько схиляю голову перед вами, дорогі ветерани, та висловлюю щиру подяку за ваш подвиг і звитягу, за розуміння та батьківську підтримку. Живіть довго і щасливо! Ви — наша опора. Вам, ветерани, завдячуємо власним життям, життям наших дітей, онуків», - сказав керівник області.

Він також вручив ветеранам відзнаки Державного комітету України у справах ветеранів.

Ветерани та гості свята оглянули місця розташування партизанського табору та проглянули концертну програму від артистів Чернігівського обласного філармонійного центру фестивалів та концертних програм.