back

Перший віце-прем`єр-міністр України Андрій Клюєв заявив про неприпустимість зростання боргів за спожитий природний газ

16-03-2011 | 15:00

Уряд вимагає термінового підвищення рівня розрахунків за використаний природний газ. Про це заявив на селекторній нараді із керівниками регіонів України Перший віце-прем‘єр-міністр – Міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв.

У нараді взяли участь голова облдержадміністрації Володимир Хоменко та перший заступник голови облдержадміністрації Станіслав Прокопенко, міські голови Чернігова, Ніжина та Прилук, керівники газо-, теплопостачальних підприємств.

Андрій Клюєв повідомив, що в деяких регіонах заборгованість у цьому опалювальному сезоні не лише не зменшилася, а навіть зросла.

Загальна заборгованість підприємств теплоенергетики за спожитий природний газ з 1999 р по 2011 р. досягла 13,1 млрд. грн., що еквівалентно майже 11 млрд. куб. м природного газу, якого б вистачило для забезпечення всіх підприємств теплоенергетики протягом року, повідомив Перший віце-прем‘єр-міністр. За його словами, у підсумку загальна заборгованість майже не зменшилася, адже на початку опалювального сезону у листопаді 2010 року вона становила близько 14 млрд. грн..

За кожний відсоток збільшення газового боргу керівники всіх місцевих рівнів будуть нести персональну відповідальність і звітувати перед Кабінетом Міністрів, заявив Андрій Клюєв.

Перший віце-прем‘єр-міністр України також доручив Міністерству фінансів у двотижневий термін погасити заборгованість за всі енергоносії бюджетних установ та організацій, а місцевим органам влади – заборгованості місцевих бюджетів.

Після закінчення селекторної наради голова облдержадміністрації Володимир Хоменко провів власну нараду з присутніми, під час якої наголосив на необхідності продовження системної роботи, спрямованої на забезпечення повних розрахунків за спожиті енергоносії всіма категоріями споживачів.

За його словами, запорукою достойного входження у новий опалювальний сезон повинно стати подальше зростання рівня проплат за використаний природний газ та економічно обґрунтовані тарифи.



За повідомленнями Урядового порталу та прес-служби облдержадміністрації