back

Держава стимулює енергозбереження

04-02-2015 | 16:04

З жовтня 2014 року в Україні діє програма державної підтримки населення до переходу на альтернативне опалення. За цією програмою держава відшкодовує 20% тіла кредиту, отриманого споживачами в ПАТ «Ощадбанк» на придбання твердопаливних та електричних котлів.

За інформацією Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України, станом на 10 січня таким механізмом пільгового кредитування скористалися 1629 сімей (на Чернігівщині видано 54 таких кредити).

У 2015 році Агентством заплановано розширити перелік заходів, на які надаватиметься державна підтримка. Так, ініціюється впровадження механізму відшкодування населенню частини тіла кредиту до 30% на встановлення склопакетів, придбання енергозберігаючих матеріалів, встановлення приладів обліку тощо. До 40% відшкодування передбачається і для ОСББ, які встановлюватимуть двокамерні склопакети, індивідуальні теплові пункти, засоби обліку тепла і води, модернізуватимуть системи освітлення у місцях загального користування тощо.

Загалом, у 2015 році на реалізацію вказаних програм пільгового кредитування передбачається спрямувати 343,5 мільйона гривень державних інвестицій.

Крім того, за спільною кредитною програмою компанії «Греса-Групп» та ПАТ «Укргазбанк» ОСББ та підприємства малого та середнього бізнесу можуть одержати цільовий кредит на термін до трьох років під 3-11% річних для придбання опалювального, енергогенеруючого, водонагрівального та кліматичного обладнання, а також систем теплоізоляції.

Всім, кого цікавлять подібні пропозиції, Держагентство з енергоефективності та енергозбереження України пропонує ознайомитися з більш докладною інформацією на сайті агентства saee.gov.ua .


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
облдержадміністрації