back

Мобільні групи реагування на надзвичайні ситуації в області готові до виконання завдань за призначенням

03-02-2015 | 15:04

На виконання доручень Прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка щодо функціонування єдиної державної системи цивільного захисту в режимі підвищеної готовності, 3 лютого проведено тренувальний збір з метою перевірки готовності до дій за призначенням сил та засобів мобільної групи реагування №1, що базується в м. Чернігові. Про її оснащення та виконання завдань Уряду, Голові Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергію Бочковському в режимі відео конференції доповів начальник обласного Управління ДСНС Ігор Федоренко.

Зокрема він зазначив, що Чернігівщина готова до оперативного реагування на можливі надзвичайні ситуації.

— Створені 2 мобільні групи, до складу яких входять 29 одиниць техніки та 83 чоловіки особового складу. У щоденному режимі функціонує оперативний штаб, визначені підприємства, установи та організації, інженерна й спеціальна техніка яких залучається до ліквідації надзвичайних ситуацій, — підкреслив Ігор Федоренко.

Крім того, було зазначено, що обласною державною адміністрацією з матеріального резерву для додаткового комплектування мобільних груп виділені електростанції, човни, бензопили, електроінструмент, домкрати, газоаналізатори, бензорізи тощо. До складу груп входять пожежно-рятувальна техніка та обладнання, спецавтомобілі бригад швидкої допомоги, водоканалу та служби газу, автобуси, вантажні автомобілі, крани, екскаватори, польові кухні, пересувний пункт управління, автомобіль радіаційної та хімічної розвідки, а також майно для облаштування мобільних пунктів обігріву.



За інформацією
УДСНС у Чернігівській області