back

У Чернігові розпочав роботу виїзний семінар ДПА України

02-03-2011 | 15:48

Сьогодні у Чернігові розпочав роботу дводенний виїзний семінар-нарада Державної Податкової адміністрації України із заступниками голів, керівниками підрозділів оподаткування фізичних осіб, реєстрації та обліку платників податків, масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА в АР Крим, областях, мм. Києві та Севастополі.

Тема семінару – «Забезпечення якісного проведення деклараційної кампанії 2011 року. Створення сприятливих умов для подання і заповнення податкових декларацій».

У відкритті семінару взяли участь Голова ДПА України Віталій Захарченко, заступник голови ДПС України Сергій Лекарь, голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко та голова державної податкової адміністрації в області Валентин Осипенко.

Відкриваючи семінар, Голова ДПА України Віталій Захарченко зосередив увагу присутніх на започаткуванні нових підходів у роботі податкової служби.

Зокрема, він повідомив про те, що у 2011 році державна податкова служба на третину скоротить кількість документальних перевірок суб’єктів господарської діяльності. Таким чином втручання у діяльність сумлінних платників податків буде зведено до мінімуму.

Також він зазначив, що автоматичне відшкодування податку на додану вартість, під яке потрапляють ті підприємства, які відповідають критеріям, встановленим податковим законодавством, розпочнеться з 21 березня.

Виступаючи перед учасниками семінару, голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко стосунки влади та податкової служби оцінив як ефективні, а саме про це свідчать результати роботи минулого року, та висловив впевненість у тому, що у цьому році вони продовжуватимуть триматися на гідному рівні.

«На податківцях зараз лежить дуже важливе завдання – втілення у життя основних положень реформи податкової системи. Саме ці процеси стануть двигуном для багатьох інших реформ, адже суспільство буде оцінювати дії реформ, в першу чергу, за ефективністю роботи нової податкової системи», - зауважив керівник області.

За його словами, податкова служба і бізнес мають бути партнерами. Отже, на перший план у діяльності податківців має вийти не фіскальна робота, а побудова нової стратегії взаємовідносин податкової служби з платниками податків та роз’яснення вимог Податкового кодексу.

Після відкриття семінару відбувся брифінг для представників засобів масової інформації.









Прес-служба облдержадміністрації