back

Глава держави підписав зміни до законодавства щодо невідворотності покарання для осіб на тимчасово окупованих територіях

30-01-2015 | 15:21

Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо невідворотності покарання осіб, які перебувають на тимчасово окупованій території України або в районі проведення антитерористичної операції, та вдосконалення процедур здійснення конфіскації».

Законом № 119-VIII від 15 січня вносяться зміни до законодавства, згідно з якими дія існуючого в Кримінальному процесуальному кодексі інституту «спеціального кримінального провадження» поширюється на підозрюваних (обвинувачених), які перебувають на тимчасово окупованій території України або в районі проведення антитерористичної операції, та оголошені у розшук.

Документом поширюється можливість здійснення спеціального досудового розслідування та спеціального судового провадження щодо підозрюваних (обвинувачених), які перебувають на тимчасово окупованій території України або в районі проведення антитерористичної операції.

Зміни дозволять застосовувати спеціальну конфіскацію в кримінальному судочинстві виключно на підставі положень Загальної частини КК по всіх злочинах.

Згідно нового Закону, спеціальне досудове розслідування та спеціальне судове провадження здійснюватиметься виключно для осіб, яких оголошено у міждержавний та/або міжнародний розшук.


Прес-служба Президента України