back

Відбувся Всеукраїнський форум „Приязна адміністрація: надання доступних, зручних, якісних адміністративних послуг”

22-12-2010 | 12:37

21 грудня 2010 року заступник керівника апарату облдержадміністрації Юрій Музика взяв участь у Всеукраїнському форумі „Приязна адміністрація: надання доступних, зручних, якісних адміністративних послуг”.

Форум було проведено в Солом’янській районній у м. Києві державній адміністрації, минулорічного переможця Конкурсу у номінації „Районні, районні у мм. Києві та Севастополі державні адміністрації”.

Привітали учасників та відкрили Форум Тимофій Мотренко - Начальник Головного управління державної служби України, Юрій Авксентьєв - заступник Міністра Кабінету Міністрів України, Микола Гаман - перший заступник керуючого справами Апарату Верховної Ради України, Іван Сидоров - голова Солом’янської районної у місті Києві державної адміністрації, а також представник Головного управління з питань Регіональної кадрової політики Адміністрації Президента України Наталія Титаренко.

Під час заходу було підбито підсумки проведення у 2009 році та визначено подальші перспективи вдосконалення Всеукраїнського конкурсу „Приязна адміністрація” як інноваційного інструменту поліпшення роботи державних органів, а також обговорено актуальні проблеми та шляхи покращення системи надання адміністративних послуг громадянам та юридичним особам. Відбулося урочисте нагородження переможців конкурсу.

Конкурс планувався як каталізатор позитивних зрушень, і насамперед змін у свідомості державних службовців та їх ставленні до своєї ролі в суспільстві. Шлях до європейських стандартів лише починається, але вже і сьогодні є приклади роботи державних адміністрацій, які здобули прихильність громадян, громадян заради яких і функціонують державні інституції. Саме думка простих українців, висловлена в анкетах споживачів послуг, стає головним важелем для перемоги у конкурсі.

Друге місце в номінації "Територіальні органи центральних органів виконавчої влади" цього року присуджене Головному управлінню МНС України в Чернігівській області.

Для довідки.

За підсумками регіонального етапу Всеукраїнського конкурсу "Приязна адміністрація" в Чернігівській області переможцями стали:

• в номінації "Територіальні органи центральних органів виконавчої влади": I місце – головне управління МНС України в області; II – обласний центр зайнятості; III – головне управління Пенсійного фонду України в області;

• в номінації "Районні, районні у містах Києві і Севастополі державні адміністрації": I місце – Сосницька райдержадміністрація; II – Коропська і III – Бахмацька.