back

95 років виповнилося учаснику бойових дій Миколі Федоровичу Лук’яненку

27-01-2015 | 15:31

27 січня 2015 року 95 років виповнилося Миколі Федоровичу Лук’яненку, учаснику бойових дій, генерал-лейтенанту у відставці, члену президії Чернігівського міського громадського об’єднання ветеранів 1-ої Гвардійської армії.

Микола Федорович воював на Західному та Прибалтійському фронтах, брав участь в обороні Ленінграду, боях під Москвою. У 22 роки став комбатом, звільняв Білорусь, Польщу, Німеччину.

За відвагу та мужність, проявлену під час війни, Микола Федорович нагороджений орденом Червоного прапора, двома орденами Вітчизняної війни І ступеня, двома орденами Червоної Зірки, орденами Олександра Невського та Богдана Хмельницького, медаллю «За відвагу».

Почесну грамоту обласної державної адміністрації ювіляру вручив Андрій Подорван, директор Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю. Він побажав Миколі Федоровичу міцного здоров’я та подякував за особистий внесок у розвиток ветеранського руху та патріотичне виховання молоді.

Також ювіляра привітали голова обласної організації ветеранів України Анатолій Москаленко, голова Чернігівського міського громадського об’єднання ветеранів 1-ої Гвардійської армії Борис Сташко та Євгеній Зеленов, почесний голова Чернігівського міського громадського об’єднання ветеранів 1-ої Гвардійської армії.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ОДА