back

Сергій Журман: Встановлення партнерських відносин між Чернігівською областю та регіонами Королівства Бельгія стане запорукою реалізації спільних взаємовигідних проектів

27-01-2015 | 12:39

На цьому в.о. голови обласної державної адміністрації наголосив під час зустрічі з делегацією Посольства Королівства Бельгія на чолі з Надзвичайним та Повноважним Послом Королівства Бельгія Люком Якобсом.

Вітаючи гостей на древній Чернігівський землі, Сергій Журман відзначив, що історія двосторонніх відносин між Україною та Бельгією складає майже тисячу років.

З моменту проголошення незалежності нашої держави у 1991 році українсько-бельгійські відносини стали одним із важливих напрямів зовнішньої політики України. Системне поглиблення двостороннього співробітництва з Королівством Бельгія на сучасному етапі, на наш погляд, покликане стати одним із основних шляхів реалізації стратегії інтеграції України до Європейського Союзу, - підкреслив в.о. голови облдержадміністрації.

Одним із найперспективніших напрямків розширення партнерства між Україною та Бельгією є встановлення та налагодження двосторонніх відносин між країнами на регіональному рівні.

Саме тому Чернігівська обласна державна адміністрація виступила з ініціативою встановлення партнерських відносин з регіонами Королівства Бельгія.

Як відзначив Сергій Журман, бачення міжрегіонального співробітництва спрямоване, насамперед, на реалізацію конкретних проектів у сфері економіки та торгівлі.

Це, зокрема, проекти з побудови великих промислових об’єктів на території області, будівництва житлової нерухомості з використанням сучасних технологій та проекти з будівництва сучасних комплексів з переробки сільськогосподарської продукції.

Чернігівщина також зацікавлена у створенні торговельно-економічних місій з метою збільшення товарообігу між регіонами.

Значної актуальності нині набуває реалізація в області інвестиційних проектів у сфері енергозбереження та підвищення енергоефективності: модернізація вуличного освітлення з використанням енергозберігаючих технологій, модернізація котелень з використанням альтернативних джерел енергії, встановлення міні-ГЕС на малих річках тощо.

Ми повністю змінюємо підхід до залучення інвестицій в області для того, щоб зробити цей процес повністю прозорим. Облдержадміністрація всіляко сприятиме надходженню іноземних інвестицій в область, аби інвестори відчували себе комфортно і захищено.

Я впевнений, що встановлення партнерських відносин між Чернігівською областю та регіонами Королівства Бельгія стане запорукою реалізації спільних взаємовигідних проектів, що в свою чергу сприятиме поглибленню зв’язків між Україною і Бельгією, - підкреслив Сергій Журман.

Після детальної презентації економічного, інвестиційного та природно-ресурсного потенціалу Чернігівської області Надзвичайний та Повноважний Посол Королівства Бельгія висловив зацікавленість запропонованими напрямками співпраці та упевненість у тому, що його країна невдовзі реалізуватиме в області цікаві потужні проекти.

– Я побачив, що область має надзвичайні перспективи і можливості залучення іноземних інвестицій. Коли я повернуся до Бельгії, то обов’язково ознайомлю своїх колег з потенціалом Чернігівщини. Переконаний, що Бельгія матиме тісні зв’язки з вашим регіоном, - наголосив Люк Якобс.



Прес-служба облдержадміністрації