back

На сесії обласної ради затверджено обласний бюджет на 2015 рік та низку обласних програм

23-01-2015 | 17:30

Основний фінансовий документ області затверджено на пленарному засіданні 23-ї сесії обласної ради шостого скликання.

У засіданні взяли участь в.о. голови обласної державної адміністрації – депутат обласної ради Сергій Журман, народні депутати України Владислав Атрошенко, Валерій Куліч, Олександр Кодола, Олег Купрієнко, Анна Романова, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації.

Від імені виконавчої гілки влади області депутатському корпусу за підтримку обласного бюджету подякував в.о. голови облдержадміністрації Сергій Журман.

Ми усі розуміємо, що бюджет цього року дуже складний – як України, так і нашої області. Проте ми врахували найбільш болючі точки та розробляли його з такою метою, щоб забезпечити дієвий захист соціально незахищеним верствам населення та безумовне забезпечення працівників бюджетної сфери заробітною платою.

Багато викликів ми пережили торік, багато нас чекає у цьому. Я закликаю усіх нас до подальшої спільної злагодженої роботи між обласною державною адміністрацією та обласною радою, - наголосив Сергій Журман.

Найбільший резонанс викликав проект рішення про утворення виконавчого комітету обласної ради. Незважаючи на те, що на початку засідання його було відкликано, депутати сприйняли його неоднозначно.

Я попрошу не розбурхувати суспільство та бути виваженими у прийнятті рішень. Тим більше, коли рішення протизаконні. Я підтримую тезу про децентралізацію, але не у такий спосіб, - підкреслив виконуючий обов’язки голови облдержадміністрації.

Впродовж засідання депутати також ухвалили низку програм, розробниками яких виступили структурні підрозділи облдержадміністрації.

Зокрема, затверджено Програму економічного і соціального розвитку області на 2015 рік, обласну Програму розвитку малого та середнього підприємництва на 2015-2016 роки та Програму інформатизації Чернігівської області на 2015-2017 роки.

Особливої ваги сьогодні набуває затверджена Програма покращення матеріально-технічного забезпечення військових частин, що дислокується на території Чернігівської області, військовозобов’язаних, призваних за мобілізацією та добровольців, які беруть участь в анти терористичній операції на 2015 рік.

Також народні обранці затвердили низку кадрових та майнових питань, розглянули депутатські запити та хід виконання рішень обласної ради.



Прес-служба облдержадміністрації