back

День Соборності України у Чернігівському обласному палаці дітей та юнацтва

23-01-2015 | 08:29

Історія будь-якого народу містить періоди та дати, які є вирішальними і доленосними в його житті. Такою датою для України стало 22 січня 1919 року – день ухвали Акту Злуки ЗУНР і УНР. Саме цій даті судилося навічно вкарбуватися в історію України величним національним святом – Днем Соборності.

Цим святом цьогоріч ми відзначаємо зусилля всіх синів і доньок України, які впродовж нашої багатовікової історії неодноразово боролися і продовжують сьогодні виборювати на сході України державну незалежність, які працювали і працюють, примножують і змінюють Україну на краще.

Не залишились осторонь відзначення цієї символічної дати і навчальні заклади Чернігівщини, де було проведено цілий ряд різноманітних заходів інформаційного, просвітницького та виховного характеру.

Яскравий тематичний захід відбувся і у Чернігівському обласному Палаці дітей та юнацтва. Спочатку на гостей, учнів та педагогів загальноосвітніх навчальних закладів м. Чернігова чекав благодійний ярмарок «У мирі і надії до перемоги» під гаслом «Поповни аптечку солдату». Усі бажаючі змогли придбати за символічну ціну оригінальні вироби декоративно-ужиткового мистецтва та смачні солодощі, зроблені умілими руками вихованців та працівників закладу, а також сфотографуватись на згадку про свято з учнями у національному українському вбранні. Усі зібрані кошти юні волонтери передадуть на закупівлю необхідних ліків для військовослужбовців, які мужньо борються за мир та єдність України.

Після цього розпочався урочистий концерт «Соборна моя, Україно» за участю вихованців Палацу та школярів міста. Художні колективи вражали майстерним виконанням складних танцювальних номерів, а солісти зігріли душі глядачів своїми ліричними патріотичними піснями, вселивши у душу кожного учасника святкового дійства почуття оптимізму і справжньої гордості за свою країну. Кульмінаційним моментом програми стало виконання фінальної пісні та своєрідний флешмоб від лідерів учнівського самоврядування і членів євроклубів міста, які, тримаючи в руках національний символ України – вишитий рушник та жовто-блакитне гасло «Україна – єдина країна», вкотре висловили свою життєву позицію та прагнення до єдності і неподільності своєї Батьківщини.

Справді, тільки в єдності наша сила і свобода. Тільки разом ми зможемо пройти цей нелегкий шлях відстоювання суверенітету і незалежності та втілити у життя найзаповітнішу мрію – побудувати демократичну і процвітаючу державу.



За інформацією Управління освіти і науки ОДА