back

Президент провів нараду з силовиками

23-01-2015 | 09:05

Президент провів нараду з силовиками, на якій розглядався план подальших кроків з протидії терористам.

Петро Порошенко на початку зустрічі відзначив, що сьогодні українське військо успішно відбивало атаки по всьому фронту. «Відбулися справжні танкові бої. Українські Збройні Сили перемогли в цих боях», – відзначив Глава держави.

Президент повідомив про захоплення ворожих БТР та БМП, знищення 3 танків противника, 2 машин з боєприпасами. «Противник заплатив високу ціну за те, що авантюрно намагається нападати на наші Збройні Сили», – заявив Петро Порошенко.

«По всій лінії фронту ми міцно тримаємо позиції, незважаючи на те, що інтенсивність обстрілів в десять разів перевищувала те, що було до початку інтенсивної фази бойових дій», – відзначив Глава держави.

Президент повідомив, що за його дорученням вчора Секретар РНБО Олександр Турчинов відвідав зону бойових дій, безпосередньо був у районі зіткнення.

За підсумками сьогоднішнього бою Глава держави прийняв рішення нагородити орденами «За мужність» екіпажі танків Першої зведеної роти Першої окремої танкової бригади, яка «продемонструвала надзвичайно високу мужність, героїзм і своїми діями зупинила танкову навалу противника». Президент особливо відзначив екіпаж під командуванням сержанта Треноги, солдата Сухоніна. «Саме на таких сержантах, на таких солдатах, на таких воїнах тримається українська армія», – сказав Президент.

Глава держави повідомив, що також запропонував нагородити десантників-«кіборгів», які героїчно тримали оборону Донецького аеропорту. «Ми скоординували також дії, підтягнуто резерви, і якщо ворог не хоче дотримуватися режиму припинення вогню, якщо не хоче припинити страждання мирних людей, українських селищ і міст, ми будемо давати по зубах», – заявив Петро Порошенко.


Прес-служба Президента України