back

Декларування наявних обсягів зерна та цукру

22-01-2015 | 12:27

Одним із пріоритетних напрямків діяльності Державної інспекції сільського господарства в Чернігівській області є декларування наявних обсягів зерна та цукру. Збір оперативної та достовірної інформації дає змогу контролювати обсяги зерна та цукру в державі та регулювати потреби ринку.

Станом на 01 січня задекларовано майже 1,3 мільйона тонн зерна, у тому числі понад 190 тисяч тонн – продовольчого. Усе зерно, задекларовано сільгосптоваровиробниками області, зберігається на сертифікованих зернових складах, у власних або орендованих зерносховищах.

За звітний період задекларовано 12 тисяч тонн цукру. Більше 8 тисяч тонн зберігається безпосередньо у виробника, а майже 4 тисячі тонн – у інших суб’єктів господарювання.

Разом з тим, Державна інспекція сільського господарства в Чернігівській області нагадує виробникам та іншим господарствам, які зберігають зерно та цукор, а також здійснюють торгівлю ним, про необхідність подання декларацій щомісяця до 5 числа, що передбачено постановами Кабінету Міністрів України від 12 грудня 2002 року № 1877 «Про затвердження Порядку декларування зерна суб’єктами зберігання зерна» та від 10 серпня 2011 року № 851 «Про затвердження Порядку декларування наявності цукру».


За інформацією
Держсільгоспінспекції в
Чернігівській області