back

В області триває реалізація проекту «Здорова родина — здорова країна»

20-01-2015 | 14:19

Чернігівська міська молодіжна організація «Міській молодіжний центр «Жменя» презентувала другий етап проекту «Здорова родина — здорова країна». Він реалізується у рамках програми «Здоров’я жінок України» за підтримки Інституту досліджень та тренінгів імені Джона Сноу.

Партнерами проекту також є Департамент сім’ї молоді та спорту Чернігівської ОДА, Департамент інформаційної діяльності і комунікації з громадськістю ОДА, місцеві та регіональні ЗМІ, обласна та міська Клініки дружні до молоді, Центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

На початку прес-конференції керівник ГО «ММЦ «Жменя» Реґіна Гусак розкрила мету та основні завдання проекту. Зокрема, це зменшення кількості абортів, привернення уваги людей репродуктивного віку до ефективного планування сім’ї.

У планах організаторів проведення інформаційно-просвітницької кампанії зі згаданої теми. До того ж, значна частина заходів уже реалізована. Наразі розповсюджується друкована продукція, організовуються спеціальні тренінги та флешмоби, проводиться низка опитувань. Результати деяких з них презентувала представник Всеукраїнської мережі людей, що живуть з ВІЛ\СНІДом, Чернігівське відділення Світлана Бубенчикова.

На необхідності проведення такого роду інформаційних заходів, спрямованих на різні вікові категорії, наголошували і психолог Клініки дружньої до молоді Павло Коротков, і головний спеціаліст Чернігівський міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Наталія Волинець.

Своїми думками, щодо зазначеної проблеми, поділився лікаря-уролога-андролога Центру планування сім’ї В’ячеслав Деркач. Він акцентував на тому, що, на жаль, питання репродуктивного здоров’я частіше турбує жінок, чоловіки ж відтягують похід до спеціаліста і цим лише ускладнюють ситуацію.



Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації