back

Сергій Журман: Попри складну ситуацію в державі ми маємо послідовно працювати над погашенням заборгованості із заробітної плати

19-01-2015 | 15:33

На цьому в.о. голови обласної державної адміністрації наголосив під час оперативної наради з керівниками структурних підрозділів ОДА.

Аналізуючи ситуацію, Сергій Журман висловив занепокоєння з приводу недостатніх темпів погашення заборгованості із виплати заробітної плати. За попередніми даними статистики на початок року сума заборгованості з виплати заробітної плати становила 18,2 мільйонів гривень. Впродовж грудня 2014 року було виплачено 10 мільйонів гривень заборгованої заробітної плати, з них 9 мільйонів – працівникам закладів бюджетної сфери, решта – працівникам госпрозрахункових підприємств.

Серед бюджетних установ борги відсутні, серед госпрозрахункових підприємств з кола боржників вибули дочірнє підприємство «Расо» ПАТ «Чернігівське автотранспортне підприємство - 17454», ТОВ «Комбінат громадського харчування „Новий Чернігів - ХХІ“», державне підприємство «171 Чернігівський ремонтний завод», КП «Міськсвітло», ПП «Будпласт 2».

Частково зменшено заборгованість на 21 підприємстві-боржнику області, зокрема, на ТОВ «Ніжинські лабораторії скануючих пристроїв», комунальному підприємстві «Виробниче управління комунального господарства», державному підприємстві «Ніжинський комбінат хлібопродуктів», державному підприємстві «Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння», дочірньому підприємстві «Чернігівська механізована колона ПАТ„ Київсільелекторо“», ПАТ «Чернігівський завод радіоприладів „ЧеЗаРа“».

Складна ситуація в державі не знімає з нас відповідальності за ліквідацію боргів із заробітної плати. Низькі темпи виплати боргів не забезпечують виконання завдань щодо своєчасної та у повному обсязі оплати праці. Ми маємо мобілізувати всі наявні ресурси для того, щоб повернути людям зароблені гроші та відновити справедливість. Закликаю всіх до серйозної і плідної роботи у цьому напрямі, - наголосив Сергій Журман.

Під час наради також обговорено цінову ситуацію в області, проходження опалювального сезону, підготовку до відзначення Дня Соборності України та відзначення 97-ї річниці подвигу Героїв Крут, інші актуальні питання життєдіяльності області.


Прес-служба облдержадміністрації