back

На контролі голови облдержадміністрації

20-12-2010 | 14:03

На координації дій між службами, що забезпечують функціонування народногосподарського комплексу області та їх безперебійній роботі у випадку погіршення погодних умов наголосив сьогодні голова облдержадміністрації Володимир Хоменко під час наради за участю начальника головного управління МНС України в області Володимира Мухи та головного державного санітарного лікаря області Миколи Донця.

Він зауважив, що незважаючи на несприятливі погодні умови, люди особливо у віддалених населених пунктах повинні бути забезпечені усім необхідним – продуктами харчування, медичними послугами тощо. Особливо це стосується соціально бюджетних закладів – інтернатів, лікарень, шкіл та незахищених верств населення.

Володимир Хоменко дав доручення відпрацювати комплекс необхідних заходів по кожному району та виправити всі існуючі недоліки до початку новорічних свят.

Інформуючи про рівень захворюваності на грип та ГРВІ, головний державний санітарний лікар області Микола Донець зазначив, що хоча епідемічний поріг в області перевищено, обмежувальні заходи вводитимуться лише по окремих об’єктах. Школи, закриті на минулому тижні на додаткові канікули, з сьогоднішнього дня приступили до роботи. Закритою залишається лише одна школа у Ріпкинському районі.

В області з початку сезону захворіло майже 68 тисяч чоловік, у 1503 з них діагностували грип. Проти грипу вакциновано майже 17 тисяч чоловік.

Закінчується проводитись вакцинація в інтернатних закладах управління освіти, персоналу та підопічних у закладах управління праці та соціального захисту, медичних працівників.

Голова облдержадміністрації підкреслив, що сьогодні основне завдання – упередити поширення захворюваності і виникнення складної епідемічної ситуації. Він доручив посилити контроль над закритими закладами та чітко дотримуватися розробленого плану заходів по запобіганню виникнення ускладнень епідемічної ситуації.





Прес-служба облдержадміністрації