back

Сергій Журман – керівникам районів: Складаючи місцеві бюджети, перш за все, думайте про людей

13-01-2015 | 15:54

На цьому в.о. голови обласної державної адміністрації акцентував увагу під час робочої наради, на якій розглянуто питання формування проекту обласного бюджету на 2015 рік, його основні пріоритети та завдання.

У нараді взяв участь голова обласної ради Микола Звєрєв.

Сама ж нарада складалася з двох частин, на першу з яких були запрошені керівники окремих структурних підрозділів облдержадміністрації – головні розпорядники бюджетних коштів.

Як зауважив Сергій Журман, проект обласного бюджету складено на новій законодавчій базі з урахуванням змін, внесених до Податкового та Бюджетного кодексів України та інших законодавчих актів щодо міжбюджетних відносин.

В.о. голови облдержадміністрації наголосив на необхідності економного та раціонального використання наявного фінансового ресурсу обласного бюджету, а також забезпечення оптимальному розподілі показників між розпорядниками бюджетів нижчого рівня.



На другій частині наради про особливості формування цьогорічного бюджету керівники області говорили з головами та в.о. голів райдержадміністрацій, міськими головами міст обласного значення та керівниками фінансових управлінь районних державних адміністрацій, міських рад.

Детальні роз’яснення по даному питанню надав директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Валерій Дудко.

Він, зокрема, зазначив, що при розрахунку обсягу фінансового ресурсу місцевих бюджетів враховано зміни у підходах до формування дохідної та видаткової частин місцевих бюджетів; зміни у трансфертній політиці та організації мiжбюджетних відносин із застосуванням нової системи горизонтального фіскального вирівнювання, а також інші зміни до законодавства, що впливають на показники місцевих бюджетів.

Як підкреслив Сергій Журман, основним завданням бюджетної політики на 2015 рік, виходячи із обмежених можливостей ресурсної частини бюджетів, видаткова частина місцевих бюджетів буде спрямована на вкрай нагальні потреби.

Бюджет 2015 року дуже складний. Я звертаюся до керівників районів і міст, які незабаром прийматимуть свої бюджети на сесіях: враховуйте людський фактор, тому складаючи головний фінансовий документ думайте, перш за все, про людей.

Забезпечуйте вчасну виплату заробітної плати, погашення боргів за енергоносії, соціальні гарантії. Ще раз повторюю – ви повинні працювати виключно в інтересах людей. Не збурювати громаду, а вести з нею постійний діалог та роз’яснювати якісь незрозумілі для неї речі. Бо у будь-якому випадку з питаннями люди прийдуть до влади, тобто до нас з вами, - наголосив Сергій Журман.

Також за окремим дорученням в.о. голови облдержадміністрації Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю спільно з Департаментом фінансів облдержадміністрації найближчим часом проведуть брифінг для представників засобів масової інформації з роз’ясненням усіх особливостей цьогорічного бюджетного процесу.



Прес-служба облдержадміністрації