back

Відбулася нарада з питань підготовки і відзначення в області заходів до Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні

31-05-2011 | 17:56

31 травня під головуванням заступника голови облдержадміністрації Віктора Тканка відбулася нарада з питань підготовки і відзначення в області заходів до Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні та 70-ї річниці від початку Великої Вітчизняної війни.

Відкриваючи засідання, Віктор Тканко зазначив, що відповідним указом Президента України встановлені заходи по скорботі і пам’яті за загиблими під час Великої Вітчизняної війни та у зв'язку з 70-ми роковинами початку Другої світової війни.

«У 2011 році минає 70 років з дня початку Великої Вітчизняної війни. Вшанування пам'яті загиблих, увічнення безсмертного подвигу народу це мета усіх запланованих заходів», - наголосив він.

Цьогорічне заходи розпочнуться кущовим семінаром за участю керівників ветеранських організацій області, який проходитиме в Чернігівському районі. У день початку ВВв, 22 червня, в Чернігові відбудеться жалобний захід у сквері ім. Попудренка і покладання квітів до могили Невідомого солдата. О 10 годині відбудеться всеукраїнська хвилина пам’яті. Крім цього у закладах гуманітарної сфери планується проведення науково-практичної конференції «Подвиг і трагедія народу», відеоконференції «Друга світова війна: історія і сьогодення». Також буде організована фотодокументальна виставка «Чернігівщина у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років».

За результатами засідання надані доручення відповідним службам і управлінням облдержадміністрації.







Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації