back

У День захисника Вітчизни Президент відвідав 169-й навчальний центр Сухопутних військ Збройних Сил України

23-02-2011 | 17:52

У День захисника Вітчизни Президент України – Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Віктор Янукович відвідав 169-й навчальний центр Сухопутних військ ЗСУ на Чернігівщині.

Вітаючи військовослужбовців зі святом, Глава держави наголосив, що цей день для кожного чоловіка є уособленням військової доблесті та честі, вірності присязі й відданості Батьківщині.

«Щиро вітаю вас! Зичу могутнього здоров’я та впевненості у правильності вашого життєвого вибору», – сказав Віктор Янукович.

Сьогодні, зазначив Президент, ситуація в українському війську складна, але керівництво держави та Збройних Сил крок за кроком змінюють її на краще.

«Я визначив чіткі завдання щодо зміцнення обороноздатності держави, поетапного проведення глибоких реформ у Збройних Силах, досягнення європейського рівня соціальних стандартів для військовослужбовців та членів їх сімей», – наголосив Віктор Янукович, додавши, що до цієї роботи залучені не лише Міністерство оборони, а й Кабінет Міністрів, РНБО, Верховна Рада.

«На державному рівні вирішуються першочергові завдання щодо забезпечення безпеки та обороноздатності держави. Перше. Завершується розробка концептуальних документів щодо принципів національної безпеки України у військовій сфері, як позаблокової держави.

Друге. Ми створюємо систему стратегічного програмно-цільового управління Воєнною організацією держави. Йдеться, зокрема, про зміцнення кадрового потенціалу секторів безпеки, військового управління, правоохоронних органів.

Третє. Розпочато створення нової системи державного управління оборонно-промисловим комплексом. Його структурна перебудова та ефективне функціонування дозволять переоснастити Збройні Сили сучасним озброєнням та військовою технікою», – сказав Президент.

Одним із найголовніших кроків у напрямку зміни ситуації в армії Глава держави назвав те, що вже реалізується комплекс заходів щодо збереження та посилення кадрового потенціалу.

«Наше завдання – суттєво підвищити суспільний престиж військової служби. А це можливо тільки за умови забезпечення гідних соціальних та правових гарантій для військовослужбовців та їх рідних», – наголосив Президент.

Глава держави окремо зупинився на роботі 169-го навчального центру з підготовки молодших командирів та спеціалістів для армії, відзначивши, що він є найпотужнішим у наших Збройних Силах.

«Знаю, що ви бережете та примножуєте бойовий і життєвий досвід багатьох поколінь захисників Вітчизни... На вас покладено велику відповідальність та важливу суспільну місію. Закликаю вас вчити не просто солдатів, готових тримати зброю в руках. Це важливо, але цього замало. Україні потрібні патріоти та свідомі громадяни. Я сподіваюся у цьому на вас – людей із зірками на погонах», – сказав Віктор Янукович.

Президент відзначив, що знає про наявні труднощі з оснащенням навчальної бази Центру та соціальні проблеми його працівників. Насамперед – це житлові питання, питання працевлаштування членів родин військовослужбовців, розвиток соціальної інфраструктури військового містечка тощо. Віктор Янукович окремо згадав про необхідність негайного ремонту казармено-житлового фонду Центру, відновлення комунальних мереж та доріг тощо.

«Ближчим часом ці питання будуть вирішені. Вони будуть виконані і будуть на моєму особистому контролі. Деснянський військовий гарнізон має бути гідно забезпеченим у соціальній, культурній та побутовій сферах», – запевнив військовослужбовців Президент.

«Позитивні зміни будуть. Моя команда робить усе для того, аби покращення життя відбулося якомога скоріше. Успіх – завжди трохи далі від місця, де ти зупинився. Тому всі ми, кожен на своєму місці, не маємо права зупинятися.

Впевнений, що ми гідно пройдемо шлях реформ. А це означає, що Україна та її військо «приречені» на успіх», – сказав Глава держави.

Президент побажав військовослужбовцям та їхнім родинам міцного здоров’я, щастя, добра та успіхів у служінні Батьківщині.

Під час відвідання навчального центру Віктор Янукович також ознайомився із зразками озброєння, військової техніки та стрілецької зброї 300-го гвардійського навчального танкового Сандомирського ордена Олександра Невського полку.

Глава держави попив чаю у родині ветеранів

Президент України Віктор Янукович зустрівся з родиною ветеранів Отрох - Миколою Пилиповичем та Надією Іванівною.

"Для мене велика честь зустрітися з вами в День захисника Вітчизни. Вклоняюся вашій силі духу і вірі у майбутнє України", - сказав Глава держави.

Президент України сказав, звертаючись до подружжя Отрох, що перед приїздом до ветеранів привітав зі святом військовослужбовців 169-го навчального центру Сухопутних військ Збройних Сил України, а зараз разом з вами хотів би привітати усіх ветеранів, "усіх, хто воював і приніс мир на нашу землю".

Віктор Янукович побажав родині Отрох здоров’я та Божої допомоги долати труднощі життя.

Глава держави нагородив Миколу Пилиповича Отроха, який з 1943 року проходив службу водієм бронетранспортера у складі військ I-го Українського та I-го Білоруського фронтів, і закінчив війну у травні 45-го у Берліні, орденом "За заслуги" III ступеня.

Президент попив чаю з родиною ветеранів, відбулася тепла і дружня розмова.























Прес-служба Президента України Віктора Януковича